'imat ćemo 11 odbornika'

Sastanak trajao satima, Dodik potvrdio: 'SNSD ne može formirati skupštinsku većinu u Banjoj Luci'

Front14.10.24, 19:49h

Sastanak trajao satima, Dodik potvrdio: 'SNSD ne može formirati skupštinsku većinu u Banjoj Luci'
Odlučili smo da svi naši kanidati za odbornike potpišu bjanko ostavke, a mi ćemo donijeti odluku koji će biti odborici u Skupštini grada Banja Luka. Ja ću odobriti ko će biti odbornik ispred SNSD - rekao je Dodik

 

 


Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) RS Milorad Dodik izjavio je večeras u Banjoj Luci da ta najveća stranka u RS-u ne može obezbijediti skupštinsku većinu u Skupštini grada Banja Luka.


- Analiza izbora pokazala je da je našeg kandidata za gradonačelnika Banja Luke Nikolu Šobota podržao samo SPS Gorana Selaka, a da su svi ostali naši koalicioni partneri podržali Draška Stanivukovića. Evo, Nenad Stevandić je govorio Banja Luka bez blokada, pa eto im sada, samo što moraju preuzeti odgovornost za sve što se dešava u Gradu - poručio je Dodik.


On je to rekao nakon višesatnog sastanka sa članovima Gradskog odbora SNSD Banja Luka.


- Odlučili smo da svi naši kanidati za odbornike potpišu bjanko ostavke, a mi ćemo donijeti odluku koji će biti odborici u Skupštini grada Banja Luka. Ja ću odobriti ko će biti odbornik ispred SNSD. Podsjećam da ćemo imati 11 odbornika, a imali smo devet - istakao je Dodik.


Kako je dodao, jasno je čuo kako gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković kaže “da ne želi formirati većinu sa SNSD-om”.


On je najavio da će Vlada RS razmotriti na koji način će dalje finansirati projekte za razvoj Banje Luke.


- Sve što su otvorili i grade u Banjoj Luci je finansirala Vlada iz budžeta RS. Kružne tokove, most u Česmi, pa dali smo pet miliona KM za rekonstrukciju kuće Milanovića u centru, a službenici Gradske uprave su izreketirali izvođače radova za 500.000 KM. To je teško dokazivo, ali tako je - dodao je Dodik.


Dodao je da se SNSD priprema za Opšte izbore 2026. godine.


Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić izjavio je da je zadovoljan rezultatima nedavnih izbora na kojima je ta stranka u Banjoj Luci osvojila skoro 33.000 glasova.


- Uslijediće i reorganizacija Gradskog odbora, donijećemo mjere za dalji rad u saradnji sa republičkim nivoom - naveo je Đajić.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook