VAL BANKROTA SE NASTAVLJA

Gasi se još jedna velika njemačka kompanija: Postoji već 200 godina, zašto je sada postala nesolventna?

Biznis Klub13.10.24, 19:09h

Gasi se još jedna velika njemačka kompanija: Postoji već 200 godina, zašto je sada postala nesolventna?
Ova tradicionalna njemačka tvrtka na tržištu je tačno 194 godine. Poznata je po svojim “Made in Germany” proizvodima, a specijalizirani su za preciznu tehnologiju

 

 

Val bankrota se nastavlja i pogađa još jedno tradicionalno njemačko poduzeće Schumag AG koje je sada nesolventno.


Trenutna ekonomska situacija nije jedini razlog zašto stotine radnika sada moraju strahovati za svoja radna mjesta. Tvrtka se još uvijek nosi s jako teškom situacijom, piše Fenix-magazin.


Stotine radnika pogođene stečajem


Ali zašto je tradicionalna njemačka tvrtka koja postoji već 200 godina sada nesolventna? Ova tradicionalna njemačka tvrtka na tržištu je točno 194 godine. Poznata je po svojim “Made in Germany” proizvodima, a specijalizirani su za preciznu tehnologiju.


Tvrtka izrađuje precizne dijelove promjera od 0,3 do 60 milimetara koji su napravljeni od nehrđajućeg čelika i obojenih metala. I oni su apsolutno neophodni za mnoge industrije.


Tradicionalna tvrtka opskrbljuje, između ostalog, industriju motornih vozila, medicinsku tehnologiju i tehnologiju uređaja.


Tvrtka ima izvrsnu reputaciju i poznata je po najvišoj kvaliteti i preciznosti. A riječ je o međunarodnom igraču jer se najveća prodaja ne ostvaruje u Njemačkoj, već na međunarodnim tržištima.


Težak udarac značajno doprinosi krizi


Ali, nisu samo povećani troškovi ono što muči tvrtku. Uz financijske poteškoće koje su tvrtku dovele u probleme, Schumag AG se morao nositi s dodatnim teškim udarom od kojeg se nije sam oporavio.


Kako pišu njemački mediji, 22. rujna nepoznate osobe napale su korporativnu mrežu tvrtke i hakirali sve podatke. Zbog toga su planovi restrukturiranja na koje se uprava oslanjala učinili nevažećima. Ovo je sada objasnio upravni odbor Schumaga AG.


Stoga je uprava Schumag AG morala djelovati i nakon 194 godine postojanja podnijela zahtjev za samoupravnu nesolventnost nadležnom okružnom sudu u Aachenu.


Međutim, i uprava tvrtke, kao i stečajni savjetnik i osigurani odvjetnik gledaju pozitivno na budućnost.


Agencija za zapošljavanje grada Aachena isplatit će plaće i radnicima za sljedeća tri mjeseca.


Unatoč svemu, prema riječima odgovornih, restrukturiranje ostaje cilj tvrtke. Oslanjaju se na tehnološku stručnost tvrtke Schumag AG i stoga vide dobre dugoročne tržišne prilike za preciznu tehnologiju.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Arhiv)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook