OBAVIJEST ZA KUPCE

Bingo povukao iz prodaje jedan proizvod: 'Sadrži povišenu količinu kadmija... Vratićemo novac, račun nije potreban'

Biznis Klub13.10.24, 17:35h

Bingo povukao iz prodaje jedan proizvod: 'Sadrži povišenu količinu kadmija... Vratićemo novac, račun nije potreban'
Proizvod sadrži povišenu količinu kadmijuma i nije u skladu sa Pravilnikom o maksimalno dozvoljenim količinama za određene kontaminante u hrani - navodi se u saopćenju

 

 


Kompanija Bingo uputila je saopćenje za javnost u kojem navodi kako se obustavlja prodaja špinata proizvođača Arda Ardoi.


- Obavještavamo vas da smo obustavili prodaju špinata proizvođača "Ardo Ardoi" /ARDO ARDOOIE NV., Wezestraat 61, 8850 Ardooie, Belgium/, roka upotrebe april 2026. godine/ lot proizvođača 103024110, 103014110, datumi proizvodnje na pakiranju kese 9.5.2024. i 28.5.2024. 


Proizvod sadrži povišenu količinu kadmijuma i nije u skladu sa Pravilnikom o maksimalno dozvoljenim količinama za određene kontaminante u hrani. Sav sporni špinat smo povukli iz prodaje - pojašnjavaju iz Binga te dodaju: 


-Tokom kontrole trgovine u proizvodima špinata utvrđena je razina kadmija 0,29 mg/kg što je veće za 0,09 mg/kg od dozvoljenog evropskog standarda. Kontaktirane su belgijske vlasti koje su potvrdile kako se radi o zakonskom prekoračenju, ali ne i o riziku za sigurnost hrane. 


Ipak, molimo sve kupce koji imaju proizvod sa spornim datumom proizvodnje koji je vidno istaknut na kesi špinata, da isti donesu u Bingo trgovinu u kojoj su kupili proizvod kako bismo vratili novac. Račun nije potreban. 


Također, želimo vas informirati da su sva ostala pakovanja Bingo špinata u potpunosti ispravna. Molimo za razumijevanje i izvinjavamo se zbog doživljenih neugodnosti - navode iz kompanije Binga.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook