IZVINIO SE JAVNOSTI

Ministar Osmanović priznao da je potpisao odluku da se njegovom sinu dodijeli stipendija iz budžeta: Ništa nije isplaćeno!

Front12.10.24, 19:07h

Ministar Osmanović priznao da je potpisao odluku da se njegovom sinu dodijeli stipendija iz budžeta: Ništa nije isplaćeno!
Iako ne postoji zakonske prepreke za realizaciju Odluke, ista nije realizirana i budžetska sredstva nisu isplaćena - rekao je Osmanović te naglasio da se zbog toga želi izviniti javnosti

 

 


Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović komentarisao je navode koji su se pojavili u javnosti da je donio odluku da se njegovom sinu isplati 2.100 KM iz budžeta za plaćanje troškova studija.


Podsjećanja radi, u javnosti je ranije objavljeno da je Ministarstvo za boračka pitanja KS donijelo odluku o dodjeli jednokratne novčane pomoći za plaćanje troškova školovanja Omaru Osmanoviću, djetetu dobitnika ratnog priznanja “Srebrena policijska značka”.


Osmanović je sada poručio da je taj dokument koji je objavljen vjerodostojan.


- Odluka o dodjeli jednokratne novčane pomoći objavljena u javnosti, ovjerena i potpisana od strane ministra za boračka pitanja Omera Osmanovića je vjerodostojna. Sadržaj potpisane Odluke o dodjeli jednokratne novčane pomoći za plaćanje troškova školovanja članu porodice, se odnosi na pravo o dopunskim pravima boraca koje sam iskoristio kao nosilac Odlikovanja ‘Srebrena policijska značka’. Iako ne postoji zakonske prepreke za realizaciju Odluke, ista nije realizirana i budžetska sredstva nisu isplaćena - rekao je Osmanović.


Zatim je naglasio da se zbog toga želi izviniti javnosti.


- Uzimajući u obzir moj odgovoran i profesionalan rad kao ministra za boračka pitanja KS u periodu od januara 2021. godine do danas, isključivo sam vezan za boračku/braniteljsku populaciju čiji sam i sam pripadnik i u potpunosti razumijem da postoji nelagoda u smislu razumijevanja prava člana porodice i uslova za donošenja odluke o dodjeli jednokratne novčane pomoći za plaćanje troškova školovanja članu porodice i zbog toga mi je neugodno i želim se izviniti javnosti i iskazati žaljenje zbog učinjenog - dodao je kantonalni ministar.


Naglasio je da u potpunosti podržava pravo na pristup podacima i potpunu transparentnost u radu predstavnika na svim nivoima vlasti. Ipak, izrazio je žaljenje zbog toga što su ovom prilikom lični podaci člana njegove porodice javno predstavljeni.


- S izrazom posebnog poštovanja, još jednom naglašavam da mi je žao da je ovaj događaj uznemirio građane kao i moje prijatelje zbog čega se izvinjavam cjelokupnoj javnosti Kantona Sarajevo - zaključio je Osmanović, prenosi N1

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook