ŠIRENJE U REGIJI

Stiže u Sarajevo: Najveći albanski lanac elektronikom i kućanskim aparatima otvara svoju prvu trgovinu u BiH

Biznis Klub09.10.24, 21:03h

Stiže u Sarajevo: Najveći albanski lanac elektronikom i kućanskim aparatima otvara svoju prvu trgovinu u BiH
Trgovina se prostire na površini od 1000 četvornih metara u centru Sarajeva

 

 

Najveći albanski trgovac potrošačkom elektronikom i kućanskim aparatima Neptun otvorit će svoju prvu trgovinu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine Sarajevu ovog mjeseca u sklopu planova za daljnje širenje u regiji, izvijestili su lokalni mediji.


Trgovina se prostire na površini od 1000 četvornih metara u središtu Sarajeva, citirala je Panorama izjavu izvršnog direktora Neptuna Alexandrosa Kosenasa prošle sedmice.


Prema korporativnoj web stranici, Neptun ima 30 trgovina u većim gradovima u Albaniji, 28 u Sjevernoj Makedoniji i 14 na Kosovu.


Neptun također planira uvesti svoj podbrand, Nova Electronics, na kosovsko tržište, dodao je Kosenas. Nova ima 20 trgovina u Albaniji.


Neptun, osnovan 2001. godine, u vlasništvu je albanskog građevinsko-maloprodajnog konglomerata Balfin Group. Specijaliziran je za maloprodaju kućanskih aparata, TV prijemnika, prijenosnih i pametnih telefona te igraćih konzola.


Balfin grupa je već nekoliko godina prisutna u Bosni i Hercegovini kroz trgovine proizvodima za domaćinstvo Jumbo, prenosi Indikator.


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook