Nakon prebrojanih glasova

Iz SDP-a saopštili: Iako je SDA proglasila pobjedu, Edin Mašić je novi načelnik Bugojna

Front07.10.24, 12:58h

Iz SDP-a saopštili: Iako je SDA proglasila pobjedu, Edin Mašić je novi načelnik Bugojna
Znajući da su izgubili u utrci za načelnika naše općine, SDA su lagali građane Bugojna te čak proslavili pobjedu njihovog kandidata. Moramo dodati krajnje neukusno, bezobrazno, bez ikakvog osjećaja na tragediju koja je zadesila našu zemlju, poručili su iz SDP Bugojno

 

 

Nakon lokanih izbora u BiH koji su se održali juče u BiH, oglasio se SDP Bugojno, te objavili pobjedu svog kandidata Edina Mašića za načelnika Bugojna.

 

Osvrnuli su se i na potez SDA koja je sinoć proglasila pobjedu svog kandidata Mirze Idrizovića, te to glasno proslavila na ulicama Bugojna. 

 

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

 

U izbornoj noći smo proglasili pobjedu Edina Mašića za načelnika Bugojna na osnovu podataka od naših posmatrača sa biračkih mjesta. Jutros je CIK objavom rezultata to i potvrdio.
Iste rezultate glasanja koje smo mi sinoć imali, imao je i SDA Bugojno.


Ipak su, znajući da su izgubili u utrci za načelnika naše općine, lagali građane Bugojna te čak proslavili pobjedu njihovog kandidata. Moramo dodati krajnje neukusno, bezobrazno, bez ikakvog osjećaja na tragediju koja je zadesila našu zemlju.


Navikli smo od SDA da je kod njih sve lažno pa tako i lažni rezultati, lažni načelnik te lažna ljubav i briga za građane BiH. Na lažima su  vladali 30 godina, sve do danas.


Tokom izborne kampanje, organizovano i instruisano od bugojanske SDA pravljeni su profili na društvenim mrežama preko kojih su širili svoje laži. Hvala i tim kerovima, neljudima koji su vodili te profile jer su građanima Bugojna otvorili oči, pokazali pravo lice bugojanske SDA i tako pomogli našu pobjedu.


Također, u izbornoj noći u maniru najdrskijih manipulatora i lažova objavili su i vijest da je ministar odbrane BiH i Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Zukan Helez priveden u MUP. Naravno da je to laž. Ministar Helez je u prostorijama SDP dostojanstveno, poštujući žrtve u Jablanici pratio rezultate Lokalnih izbora.


Navikli smo od njih da lažu u ovih 30 i više godina, ali količina laži koje su sinoć iznijeli je previše i za njih.


Nervozni su, dolaze promjene. Otvorit ćemo sve knjige, svi će podnijeti izvještaj o radu. 


Mnogo je kriminala i korupcije u našoj općini. Vjerujemo da mnogi direktori, kada se podvuče crta i podnese izvještaj, neće dugo biti na slobodi.


Uz načelnika Bugojna formirat će se i nova većina u općinskom vijeću Bugojno predvođen SDP-om koja će vratiti općinu građanima Bugojna.


Dragi građani hvala vam što ste u ovoj kampanji bili uz nas, što ste nas podržavali. 


Pobjeda Edina Mašića je  pobjeda svih građana Bugojna, navode iz SDP Bugojno.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook