NAKON HITNE SJEDNICE

Premijer Nikšić sa delegacijom Vlade FBiH obišao ugrožena područja u Fojnici, Kiseljaku i Kreševu

Front05.10.24, 20:40h

Premijer Nikšić sa delegacijom Vlade FBiH obišao ugrožena područja u Fojnici, Kiseljaku i Kreševu
Na terenu je naglašena potreba za hitnim intervencijama, uključujući osiguranje mehanizacije i radne snage, kako bi se ubrzao proces sanacije nastalih šteta

 

 

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, po okončanju današnje hitne sjednice Vlade Federacije BiH, sa dopremijerom Tonijem Kraljevićem, koji je i komandant Federalnog štaba civilne zaštite, te federalnim ministrima Vedranom Škobićem i Nerinom Dizarom, obišao je područja ugrožena poplavama u općinama Fojnica, Kiseljak i Kreševo.


Tokom posjete razgovarali su sa predstavnicima lokalnih vlasti, kako bi se sagledale nastale štete, utvrdili prioriteti i osigurala što brža pomoć ugroženim područjima.


Na terenu je naglašena potreba za hitnim intervencijama, uključujući osiguranje mehanizacije i radne snage, kako bi se ubrzao proces sanacije nastalih šteta. 


Premijer Nikšić upoznao je lokalne vlasti o aktivnostima koje poduzima Vlada Federacije BiH, kao i odlukama i zaključcima donesenim na hitnim sjednicama, a sve s ciljem stavljanja na raspolaganje svih raspoloživih resursa i kapaciteta za pomoć pogođenim područjima, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook