'zašto se dogodilo klizište'

U koga Ramo Isak upire prstom: 'Ova katastrofa se nije mogla desiti samo zbog obilnih padavina!'

Front04.10.24, 19:43h

U koga Ramo Isak upire prstom: 'Ova katastrofa se nije mogla desiti samo zbog obilnih padavina!'
Sve nas je iznenadilo. Padavine nisu bile toliko obilne da bi se ovo desilo, nešto je po srijedi. Tu je i kriminalistička policija da utvrdi zbog čega se dogodilo klizište - naveo je Isak

 

 

Ramo Isak, federalni ministar unutrašnjih poslova, izrazio je sumnju da je katastrofa, u kojoj je život izgubilo 19 osoba, posljedica samo obilnih padavina, nego je, kako je kazao, "nešto po srijedi".


Isak je naglasio kako se Federalna uprava policije u svom kapacitetu stavila na raspolaganje.


- Ovdje se nalaze dva tima koji pružaju pomoć i asistenciju. Tu smo, radimo. Kompletno Uprava policije je spremna. Stavljamo sve na raspolaganje - kazao je ministar te dodao kako je najbitnije spasiti živote.


Isak je posebno istakao angažman Helikopterske jedinice FUP-a koja je prema njegovim riječima spasila nekoliko života. Poručio je i da “ne želi biti onaj koji sjedi u kabinetu” i zato je “izašao na teren”.


Također, federalni ministar je otkrio kako je na terenu i kriminalistička policija koja istražuje kako je došlo do klizišta.


- Žalosno je ovo što se desilo, sve nas je iznenadilo. Padavine nisu bile toliko obilne da bi se ovo desilo, nešto je po srijedi. Tu je i kriminalistička policija koja je tu da utvrdi zbog čega se dogodilo klizište - naveo je Isak, prenosi N1.


Podsjećamo, prema posljednjim informacijama najmanje 18 osoba izgubilo je život u poplavama i klizištima širom Bosne i Hercegovine.


Kako bi se pomoglo unesrećenim u poplavama, organizacija Pomozi.ba otvorila je humanitarni broj. Tako pozivom na 17039 donirate 2 KM.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook