NA PRVOJ LINIJI FRONTA

Hitna odluka: BH Telecom izdvajio 1,5 miliona KM za pomoć poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini

Biznis Klub04.10.24, 18:16h

Hitna odluka: BH Telecom izdvajio 1,5 miliona KM za pomoć poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini
Sada moramo hitno djelovati. Naša obaveza kao društveno odgovorne kompanije je da budemo na prvoj liniji fronta kada je našim sugrađanima pomoć najpotrebnija - kazao je Amel Kovačević, generalni direktor BH Telecoma

 

 

 

Kompanija BH Telecom danas je donijela odluku o izdvajanju 1,5 miliona konvertibilnih maraka za pomoć poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini.


Uslijed prirodne katastrofe koja je jutros zadesila nekoliko bh. gradova i njihovih okolnih područja, Nadzorni odbor BH Telecoma, u dogovoru i saradnji s Vladom Federacije Bosne i Hercegovine na hitnoj sjednici donio je odluku da će izdvojiti 1,5 miliona KM novčanih sredstava za unesrećena područja kojima je pomoć potrebna, saopćeno je iz te kompanije.


- Strašna prirodna nesreća pogodila je dio Bosne i Hercegovine, te sada moramo hitno djelovati. Naša obaveza kao društveno odgovorne kompanije je da budemo na prvoj liniji fronta kada je našim sugrađanima pomoć najpotrebnija - kazao je Amel Kovačević, generalni direktor BH Telecoma.


Također, dodao je da kompanija brine i o svim uposlenima koji se nalaze u kritičnim područjima, te su u stalnom kontaktu s njima. Na taj način direktno dobivaju informacije o stanju na terenu i u svakom trenutku su spremni pomoći.


Uprava BH Telecoma izjavila je najdublje saučešće svim porodicama stradalih u ovoj prirodnoj katastrofi.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook