VIDEO/ Dvoje povrijeđenih

Iranski napad na Izrael prošao: Građani mogu napustiti skloništa, Biden naredio američkoj vojsci da pomogne IDF-u

Front01.10.24, 20:28h

Iranski napad na Izrael prošao: Građani mogu napustiti skloništa, Biden naredio američkoj vojsci da pomogne IDF-u
Izraelska vojska dala je dozvolu civilima da napuste skloništa, a iz Hitne pomoći navode da su zbrinuli dvije osobe, lakše ranjene gelerima u Tel Avivu

 

 

Američki predsjednik Joe Biden uputio je američku vojsku da pomogne odbrani Izraela od iranskih napada i obori rakete koje ciljaju na Izrael. Biden i američka potpredsjednica Kamala Harris prate iranski napad na Izrael iz Bijele kuće te redovno primaju ažuriranja od svog tima za nacionalnu sigurnost, saopćeno je iz Bijele kuće

 

Lansirane su desetine projektila ka Izraelu, a ukoliko Izrael uzvrati, odgovor Teherana će biti "više potresan i razoran", saopćila je iranska Revolucionarna garda.

 

U iranskom raketnom napadu na Izrael povrijeđene su dvije osobe. 

 

Iz Hitne pomoći navode da su zbrinuli dvije osobe, lakše ranjene gelerima u Tel Avivu. Također, nekoliko osoba je zbrinuto zbog lakših povreda nastalih padovima pri trčanju u sklonište.

 

Iranska državna televizija tvrdi da je 80 posto od oko 200 projektila lansiranih na Izrael pogodilo svoje mete.

 

Prema navodima iranske informativne agencije, u iranskom napadu uništeno je i više od 20 izraelskih aviona F-35. Iran je večeras uglavnom gađao vojne objekte. 

 

Prema informacijama koje se navode na društvenim mrežama, lansirano je više od 400 projektila,  a na snimcima koji stižu iz Izraela vide se ogromni krateri koje su napravile iranske rakete, kao i uništene zgrade. 

 

Iako su Izraelci sa ponosom ranije isticali efikansnost svog protivraketnog štita, on je večeras potpuno zakazao. 

 

 

(DEPO PORTAL/au/Foto: Screenshot)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook