lokalni izbori

Zastupnice Elza Gaković i Admela Hodžić, bivše članice SBiH, podržale Mirzu Selimbegovića za načelnika Novog Grada

Front30.09.24, 21:25h

Zastupnice Elza Gaković i Admela Hodžić, bivše članice SBiH, podržale Mirzu Selimbegovića za načelnika Novog Grada
Radujem se zajedničkom radu, potrebna nam je saradnja svih nivoa vlasti kako bismo Novi Grad učinili boljim mjesto za život svih građana - kazao je Selimbegović

 

 


Zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo Elza Gaković i Admela Hodžić podržala su kandidaturu Mirze Selimbegovića za načelnika Novog Grada.


Elza Gaković i Admela Hodžić u Skupštini Kantona Sarajevo, nakon napuštanja Stranke za BiH, djeluju kao samostalne zastupnice.


- Svaka podrška nam je značajna, posebno kada dolazi od dvije zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo. I Elza Gaković i Admela Hodžić su itekako upoznate sa problemima građana Novog Grada, a kao zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo u više navrata su bile angažirane na rješavanju konkretnih problema i potreba naših ljudi u Novom Gradu. Radujem se zajedničkom radu, potrebna nam je saradnja svih nivoa vlasti kako bismo Novi Grad učinili boljim mjesto za život svih građana - kazao je Mirza Selimbegović.


Admela Hodžić i Elza Gaković jedne su od najaktivnijih zastupnika u Skupštini KS po inicijativama i pitanjima. 


Zastupnica Elza Gaković u više je navrata organizirala sastanke, predlagala rješenja i tražila uključivanje svih nivoa vlasti kako bi se riješili određeni problemi građana u Novom Gradu. Jedan od primjera je problem sigurnosti prijevoza učenika OŠ "Sokolje", ali i rješenje nedostatka prijevoza za učenike sa područja Bojnika i Ahatovića. U rješavanje problema uključeni su predstavnici Općine Novi Grad, Kantona Sarajevo i prijevoznika te je na kraju iznađeno rješenje za prijevoz za učenike iz Bojnika i Ahatovića. Gaković se istakla i zalaganjem za uvođenje produženog boravka u više novogradskih škola kao što su „Umihana Čuvidina“, „Sokolje“, „Mustafa Busuladžić“, „Behaudin Selmanović“.


Zastupnica Admela Hodžić, između ostalog, podržala je i incijativu o zapošljavanju osobama sa invaliditetom te je, zajedno sa Aljošom Čamparom, inicirala da Vlada KS mladima isplati punu subvenciju od 10.000 KM za rješavanje stambenog pitanja - navodi se u saopćenju.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook