civilizacijski porazno

Istočno Novo Sarajevo izgleda nije jedino: Fotografija ratnog zločinca Mladića 'krasi' zgradu još jedne bh. opštine?!

Front30.09.24, 12:51h

Istočno Novo Sarajevo izgleda nije jedino: Fotografija ratnog zločinca Mladića 'krasi' zgradu još jedne bh. opštine?!
Povodom fotografija iz zgrade Opštine Istočno Novo Sarajevo kontaktirano je i Tužilaštvo BiH, iz kojeg su rekli da predmet u ovom slučaju nije formiran, te da bilo ko može podnijeti krivičnu prijavu u ovom slučaju

 

 

Civilizacijska sramota ne viđa se samo u Istočnom Novom Sarajevu. Ima takvih mjesta širom RS a jedno od njih je i opština u kojoj su tokom agresije na BiH počinjeni stravični zločini nad Bošnjacima


Ramiz Salkić, zastupnik SDA u Narodnoj skupštini RS, jučer je na društvenim mrežama objavio fotografiju koja je, prema njegovim riječima, nastala u Foči.


Na fotografiji se, između ostalog, vidi i fotografija osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića. Salkić kaže da se ova fotografija nalazi na zgradi Opštine Foča.


- Foča, zgrada opštine mjesto gdje se slave presuđeni ratni zločinci za počinjeni genocid!, napisao je Salkić.

 

 


Ova Salkićeva objava na društvenim mrežama nije došla tek tako, s obzirom da je nedavno i direktor MC Srebrenica-Potočari Emir Suljagić objavio kako u zgradi bh. opštine stoje fotografije ratnog zločinca Mladića.


Riječ je, podsjeća Oslobođenje, o Opštini Istočno Novo Sarajevo.


Tim povodom, predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović u izjavi za portal Oslobođenja kazao je da toga ima i u drugim mjestima, a Salkićeva objava je upravo to i potvrdila. Pored toga, Tahirović je kazao da njihov zločinački "CV" nikada neće biti izbrisan.


Povodom fotografija iz zgrade Opštine Istočno Novo Sarajevo kontaktirano je i Tužilaštvo BiH, iz kojeg su rekli da predmet u ovom slučaju nije formiran, te da bilo ko može podnijeti krivičnu prijavu u ovom slučaju.


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook