VIDEO/ Gradonačelnik Banja Luke

Stanivuković glumi poštara u novom predizbornom spotu, Pošte RS-a odmah reagovale

Front30.09.24, 11:10h

Stanivuković glumi poštara u novom predizbornom spotu, Pošte RS-a odmah reagovale
Naglašeno je da je zloupotreba uniforme njihovog radnika u svrhu političkog marketinga nedopustiva i u suprotnosti sa njihovim vrijednostima i standardima

 

 

Pošte Srpske ogradile su se od sadržaja videosnimka u kojem je, kako navode, u političkom kontekstu korištena uniforma radnika Preduzeća za poštanski saobraćaj RS, ističući da takva vrsta zloupotrebe nedopustiva.

 

Povodom sinoć objavljenog predizbornog videosnimka PDP-ovog kandidata Draška Stanivukovića, iz Pošta RS ističu da je "snimak nastao bez njihovog odborenja ili saglasnosti, što smatraju neprofesionalnim i nekorektnim".

 

Naglašeno je da je zloupotreba uniforme njihovog radnika u svrhu političkog marketinga nedopustiva i u suprotnosti sa njihovim vrijednostima i standardima.

 

- Apelujemo na sve strane da poštuju integritet našeg Preduzeća i da ne koriste naše resurse u političke svrhe bez odgovarajuće saglasnosti - navodi se u saopćenju.

 

Poručuju da ostaju posvećene svojim osnovnim funkcijama i služenju građanima, a ne političkim aktivnostima, prenosi RTRS.

 

 
(DEPO PORTAL/mm)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook