širi se podrška

Snaga naroda i vijećnik Drago Jurić podržali Mirzu Selimbegovića za načelnika Novog Grada

Front29.09.24, 20:57h

Snaga naroda i vijećnik Drago Jurić podržali Mirzu Selimbegovića za načelnika Novog Grada
Ovom podrškom nastavlja se širenje kruga podrške Mirzi Selimbegoviću kao kandidatu za načelnika Novog Grada

 

 


Snaga naroda, čiji je nosilac liste u Novom Gradu Denis Đogić, zvanično je podržala Mirzu Selimbegovića za načelnika Novog Grada. Podršku Mirzi Selimbegoviću pružio je i Drago Jurić, aktuelni vijećnik u Općinskom vijeću Novi Grad kao i u Gradskom vijeću Grada Sarajeva.


Ovom podrškom nastavlja se širenje kruga podrške Mirzi Selimbegoviću kao kandidatu za načelnika Novog Grada. 


Drago Jurić je aktuelni dopredsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad i ujedno je vijećnik u Gradskom vijeću Grada Sarajeva. U prethodnom mandatu Jurić i Selimbegović imali su korektnu i uspješnu saradnju kao predsjedavajući i zamjneik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novi Grad. Snaga naroda novi politički subjekt koji u Novom Gradu prvi put izlazi na izbore, a nosilac liste je Denis Đogić.


- Kada smo kao Trojka (SDP BiH, Narod i Pravda, Naša stranka) potpisali sporazum o zajedničkom nastupu u Novom Gradu, najavili smo i poziv drugim strankama da podrže program koji sam kao kandidat za načelnika Novog Grada ponudio. U proteklom periodu održali smo niz sastanaka i prezentirali naš program, konkretne mjere i aktivnosti za rješavanje ključnih problema Novog Grada. To je program koji nudi jedni viziju za iskorak Novog Grada, za općinu koja će biti mjesto ugodnog življenja, svojevrsni grad u gradu. Drago mi je da taj program i jedan moj korektan odnos prema svim političkim strankama i građanima Novog Grada prepoznaje sve veći broj ljudi - kazao je Mirza Selimbegović.


On je najavio i da će u narednim danima krug podrške njegovoj kandidaturi nastaviti da se širi, o čemu će blagovremeno obavijestiti javnost.


- Do izbora 6. 10. 2024. taj krug podrške će se sigurno znatno proširiti i to ćemo sa našim građnima komunicirati u narednim danima. Kao budući načelnik Novog Grada želim korektnu saradnju sa svima vijećnicima koji će biti zastupljeni u Općinskom vijeću novi Grad. Osim programa, mislim da politički akteri prepoznaju i taj moj korektan odnos pun poštovanja, uvažavanja i principijelnosti. Za razliku od protukandidata koji nemalu energiju troši na pokušaj gušenja i gašenja određenih političkih stranaka, ja nudim ruku saradnje. Mi u Novom Gradu imamo situaciju da načelnik zabranjuje ili otežava političkim strankama koje vidi kao konkurenciju da koriste javne resurse kao što su prostorije mjesnih zajednica ili druge sale i opremu. Više političkih stranaka o tome je javno govorilo, a među njima je čak i SDA. To mora biti zaustavljeno, politički konkurent mora biti poštovan, a sve stranke i građane načelnik mora tretirati ravnopravno - dodao je na kraju Selimbegović.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook