ŠIRENJE POSLOVANJA

Telemach Sarajevo pripaja tri kablovska operatera, otkupljeni svi preostali udjeli

Biznis Klub29.09.24, 18:21h

Telemach Sarajevo pripaja tri kablovska operatera, otkupljeni svi preostali udjeli
U 2023. godini Telemach je imao vrijednost poslovanja od 137,4 miliona KM i rezultat od 13,8 miliona KM,a zapošljavao je 598 radnika, prema podacima FIA-e

 

 


Kompanija Telemach Sarajevo, iz sastava United Group, odlučila je pripojiti tri kablovska operatera koja je svojevremeno akvizirala ukrupnjavajući tako svoje poslovanje, izvještava Indikator.ba.


Odlukom o pripajanju usvojenom krajem jula, i njenom izmjenom sredinom avgusta Telemachu se pripajaju društva HKB net d.o.o. Sarajevo, M&H Company d.o.o. Sarajevo i KATV HS d.o.o. Sarajevo.


Uslovi za "utapanje" akviziranih društava stekli su se nakon što je početkom ove godine Telemach stekao 100-postotno vlasništvo HKB net-u i KATV HS-u otkupivši preostale udjele od njihovih osnivača.


Telemach BH je najveći domaći kablovski operater u Bosni i Hercegovini u 100% vlasništvu društva Bosnia Broadband S.à.r..l., Luksemburg te čini dio United Group koja je pod krajnjom kontrolom fondova koje savjetuje društvo BC Partners LLP, međunarodni privatni investicioni fond sa sjedištem u Londonu.


U 2023. godini Telemach je imao vrijednost poslovanja od 137,4 miliona KM i rezultat od 13,8 miliona KM,a zapošljavao je 598 radnika, prema podacima FIA-e.


Poslovni rezltat slabiji je nego 2022. godine kada je vrijednost poslovanja bila 143,9 miliona KM, a rezultat 17,8 miliona KM.
U padu je i broj zaposlenih,  i to za 6 radnika, budući da je u 2022. komapanija imala 604 uposlenika.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook