Bitka za načelnika Novog Sarajeva

Koldžo odgovorio SDA: 'Čega se bojite i zašto ste podržavali Tanovića?'

Front29.09.24, 10:43h

Koldžo odgovorio SDA: 'Čega se bojite i zašto ste podržavali Tanovića?'
- Nemam se namjeru prepucavati sa Strankom demokratske akcije, ali se nakon njihove nervozne reakcije pitam zašto su u panici i čega se boje? Ako imaju kandidata u kojeg vjeruju zašto već sada traže alibi za poraz? - navodi Koldžo

 

 

Nakon zajedničkog saopćenja SDA, DF, SBiH i NES, četiri stranke koje su podržale Muamera Bandića kao kandidata za načelnika općine Novo Sarajevo, u kojem su Nedžadu Koldži, kandidatu stranke Naprijed, uputili poziv da se odrekne kandidature u korist Bandića, kandidata SBiH, Koldžo se oglasio na društvenim mrežama.

 

On je SDA Novo Sarajevo, čiji je nekada bio predsjednik, pitao čega se boje i zašto su podržavali Hasana Tanovića.

 

- Nemam se namjeru prepucavati sa Strankom demokratske akcije, ali se nakon njihove nervozne reakcije pitam zašto su u panici i čega se boje? Ako imaju kandidata u kojeg vjeruju zašto već sada traže alibi za poraz?

 

Problem je u tome što oni uopće nemaju kanidata. SDA, stranku koja je nekad imala većinu načelnika u općinama Kantona Sarajevo su doveli u poziciju da nema ni kandidate u većini općina, a kamoli pobjedničke načelnike. Samo trguju podrškom za kandidate drugih stranaka, vjerovatno za nečiji privatni račun.

 

Siguran sam da je i nervozna reakcija općinskog odbora SDA Novo Sarajevo došla po nečijem nalogu, a ne sa terena, jer su dobili podatke koji govore da Bandić loše stoji. Opet ih pozivam neka odgovore na pitanje od kojeg bježe: Zašto su vijećnici SDA podržavali Hasana Tanovića? Pa onda neka razmisle kako to da nekada snažna probosanska stranka SDA podržava za načelnika čovjeka kojeg su svojevremeno izbacili iz svog općinskog odbora, dvije godine nakon što sam ja napustio Općinski odbor, i kako to da nisu imali jačeg kandidata iz svojih redova.

 

Ja ću im odgovoriti: zato što je neko odlučio prodati općinu Novo Sarajevo za druge ustupke u pokušaju da po svaku cijenu spasi propali “koalicioni kapacitet SDA” i pokuša se vratiti na vlast. Sivu eminenciju autora saopćenja ne zanima Općina Novo Sarajevo osim kao zalog i moneta za kupovinu koalicionih partnera u namjeri da se osvete zbog gubitka podrške naroda i vladajuće pozicije. Iskreno mi je svih poštenih i dobronamjernih ljudi u SDA koji su zloupotrebljeni u ovim napadima na mene, savjetujem im da gledaju šta je interes građana, a ne politickih botova, koji očito imaju problema sa činjenicama. A, one su sljedeće:

 

Ja sam godinu dana prije prošlih lokalnih izbora dužnost predsjednika Općinskog odbora SDA Novo Sarajevo prepustio Hazimu Bahtanoviću. Oni koji sada mene optužuju od tada su pravili listu i vodili politiku SDA koja je osvojila vise nego dvostruko manje glasova od mene kao kandidata za načelnika i doživjela fijasko na izborima. U pet ranijih izbornih ciklusa u Novom Sarajevu, kada sam ja predvodio Općinski odbor, SDA je bila pobjednik i građani su je podržavali. To je odgovor na njihovu tvrdnju čija je politika dovela do poraza.

 

A, na kraju sa ovim završavam ovu polemiku i želim im svu sreću i da osvoje barem trećinu onoga što je smo osvajali kada sam ja bio na čelu Općinskog odbora SDA. Idemo Naprijed! Odlučno i domaćinski - naveo je Koldžo na Facebooku.

 

 

(DEPO PORTAL/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook