PAKOVANJE SAVRŠENO, A UNUTRA...

Otvorila ajvar pa se šokirala! Odvjetnica savjetuje: 'Čuvajte račune, možete dobiti i milionsku odštetu'

Biznis Klub27.09.24, 11:31h

Otvorila ajvar pa se šokirala! Odvjetnica savjetuje: 'Čuvajte račune, možete dobiti i milionsku odštetu'
"Oni vam jednostavno, onako bezobrazno kažu – evo vam novi ajvar, nova paprika, nova čokoladica i kažu – mi smo obeštetili potrošača"

 

 

Prehrambeni proizvodi na policama izgledaju savršeno, no neki od njih šokirali su kupce kada su ih otvorili. Komad žice u ajvaru, crvi u teglici paprike i plastika u čokoladi samo su neki od primjera. Zagrepčanka Višnja za RTL je opisala jedno svoje iskustvo: 


- Ja sam našla šibicu u pašteti. Netko je očito pušio tamo gdje se pakiralo. Strašno!


Voditelj Odjela za zdravstvenu ispravnost i kvalitetu hrane NZJZ-a Dr. Andrija Štampar, Dario Lasić, ističe: “Ako pričamo o postotcima, to je ispod jedan posto uzoraka koje nam dođu da imamo takve primjedbe”. U slučaju da se takva hrana konzumira, važno je obratiti se liječniku. 


Iz potrošačke platforme “Halo, inspektore” kažu da su, u slučaju pronalaska “stranog tijela” u proizvodima, odgovorni i trgovac i proizvođač.


- Oni vam jednostavno, onako bezobrazno kažu – evo vam novi ajvar, nova paprika, nova čokoladica i kažu – mi smo obeštetili potrošača, to je po meni bezobrazno. Oni su ugrozili zdravlje potrošača, s druge strane izgubili su povjerenje potrošača i imaju sreće da ih potrošač ne tuži, a često potrošač itekako ima osnovu tužiti - kazao je za RTL savjetnik platforme Josip Kelemen.


Odvjetnici navode kako je u slučaju tužbe važno imati račun, a Dijana Kladar, na pitanje kolike odštete mogu dobiti potrošači, odgovara da je riječ o iznosima od dvije do tri tisuće eura za pretrpljenu duševnu boli, a kad se govori o ozbiljnim ozljedama, obeštećenja mogu biti i višemilijunska.

 

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Ilustracija)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook