Slikali se sa suprugama

Denis Bećirović se sastao sa predsjednikom SAD-a Joe Bidenom

Front26.09.24, 20:30h

Denis Bećirović se sastao sa predsjednikom SAD-a Joe Bidenom
Bećirović se ovih dana nalazi u službenoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je već imao nekoliko značajnih govora. Sinoć je govorio na sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, dok je danas iznio svoje stavove pred Vijećem sigurnosti UN-a

 

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, zajedno sa suprugom Mirelom, prisustvovao je prijemu u New Yorku koji su organizirali predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Joe Biden, i njegova supruga Jill. Ovaj događaj pružio je priliku za daljnje jačanje dugogodišnjih prijateljskih odnosa između BiH i SAD-a.

 

- Bosna i Hercegovina i Sjedinjene Američke Države imaju čvrste i prijateljske veze, a naše strateško opredjeljenje je dodatno jačanje tih veza," izjavio je Bećirović nakon susreta s američkim predsjednikom i prvom damom.

 

Bio je to trenutak da iskažem poštovanje predsjedniku Bidenu i narodu SAD-a za cjelokupnu dosadašnju pomoć našoj zemlji. Posebno me raduje što je predsjednik Biden još jednom potvrdio punu podršku Bosni i Hercegovini i istakao svoju ličnu povezanost s našom državom - rečeno je.


Bećirović se ovih dana nalazi u službenoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je već imao nekoliko značajnih govora. Sinoć je govorio na sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, dok je danas iznio svoje stavove pred Vijećem sigurnosti UN-a.

 

U oba govora, Bećirović je posebno naglasio da Srbija ponovno predstavlja prijetnju sigurnosti Bosne i Hercegovine, što je izazvalo reakcije među međunarodnim diplomatama. Njegovi istupi dolaze u ključnom trenutku za odnose u regiji, naglašavajući potrebu za međunarodnom pažnjom i podrškom stabilnosti u Bosni i Hercegovini.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook