Imaju kandidate osumnjičene za šumski kriminal

Damir Nikšić poručio biračima: Ko glasa za SNSD i SDA gura šume u džepove tajkuna

Front21.09.24, 18:06h

Damir Nikšić poručio biračima: Ko glasa za SNSD i SDA gura šume u džepove tajkuna
Nakon što su i jedna i druga stranka uništili privredu, obrazovanje, zdravstvo, došao je red i na prirodu, rekao je Nikšić

 

 

Povodom činjenice da SDA i SNSD imaju kandidate za načelnike osumnjičene za šumski kriminal, oglasio se Damir Nikšić iz Naše stranke:
 

„Sličnosti između SNSD-a i SDA su brojne, a na ovim izborima najupečatljivija je ta što i jedna i druga stranka imaju kandidate za načelnike osumnjičene za šumski kriminal. SNSD ima kandidata za načelnika Sokoca, direktora Šumskog gazdinstva „Romanija“ Strahinju Baševića, koji je iz pritvora pušten tri dana pred početak kampanje, a SDA ima Ibru Berila, kandidata za načelnika Trnova, osumnjičenog da je šumsko zemljište pretvarao u građevinsko i za to dobivao novčane naknade ali i poklone u vidu apartmana na Bjelašnici. On kampanju vodi iz pritvora, tj. za njega kampanju vodi SDA.
 

To se zove izdaja države, izdaja budućnosti naše djece. Nakon što su i jedna i druga stranka uništili privredu, obrazovanje, zdravstvo, došao je red i na prirodu. Sve se da obnoviti, ali priroda ne. S uništavanjem šume, uništava se kvalitet zraka, apartmani na mjestu drveća uništavaju nam vodu, uništavaju se turistički potencijali, a naši mladi dobivaju još snažniju volju za odlaskom iz zemlje.
 

Nema veze odakle ste, prosto nije moralno glasati za ove dvije stranke dok kandiduju ljude osumnjičene za nelegalnu sječu hektara i hektara naše šume. I Bjelašnica i Romanija su plućna krila naše zemlje, pa glasali mi u Mostaru, Banja Luci, Višegradu ili Fojnici.
 

Na ovim izborima odlučite hoćete li glasati za to da možete disati, imati pitku vodu ili za to da napunite džepove tajkunima“, poručio je Nikšić.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook