Uprkos najavama Šapića

Vučić za Politico: Titovi ostaci neće biti izmješteni iz Kuće cveća, on je dio naše istorije

Front21.09.24, 14:03h

Vučić za Politico: Titovi ostaci neće biti izmješteni iz Kuće cveća, on je dio naše istorije
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je na prošloj sjednici Skupštine grada da će pokrenuti inicijativu da se izmjesti grobnica Josipa Broza Tita, kao i da se podigne spomenik četničkom zapovjedniku iz Drugog svjetskog rata Draži Mihailoviću na Terazijskoj terasi

 

 

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je za Politico da grobnica nekadašnjeg predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita neće biti izmještena iz Muzeja Jugoslavije i da će Tito ostati dio srpske i jugoslovenske povijesti.
 

Vučić je u intervjuu za Politico, koji prenosi RTS, istaknuo da se premještanje grobnice nekadašnjeg predsjednika SFR Jugoslavije neće dogoditi.
 

"Nikada nisam bio veliki fan komunista i komunističkog režima, ali Josip Broz je dio naše povijesti, on je ovdje živio i ovdje je sahranjen, i on će ostati dio srpske i jugoslovenske povijesti", rekao je Vučić.
 

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je na prošloj sjednici Skupštine grada da će pokrenuti inicijativu da se izmjesti grobnica Josipa Broza Tita, kao i da se podigne spomenik četničkom zapovjedniku iz Drugog svjetskog rata Draži Mihailoviću na Terazijskoj terasi.
 

Politico Tita opisuje kao "titana jugoslovenske povijesti" te da ulice u Sarajevu, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji i dalje nose Titovo ime, pa čak i ulice u zemljama poput Alžira, Brazila i Egipta ili zemljama EU-a kao što su Francuska i Italija.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook