VIDEO/ POLITIKA KOMPROMISA I DOGOVARANJA

U Vitezu otvoren II. Centralna Bussines Forum: 'Gradimo i izgradimo BiH zajedno'

Biznis Klub17.09.24, 17:38h

U Vitezu otvoren II. Centralna Bussines Forum: 'Gradimo i izgradimo BiH zajedno'
Najlakše se dijeliti i svađati oko stvari oko kojih ne bi trebalo da se raspravljamo i svađamo. Jednostavno, poruka je da mi ne pristajemo na to da nas tretiraju našim ili vašim, mojim ili tvojim, želja nam je da svim zajedno gradimo i izgradimo BiH, koja treba biti jedna kuća za sve nas - poručio je Nikšić

 

 


Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić otvorio je u utorak  u Vitezu II. Centralna Bussines Forum, dvodnevni događaj koji kroz nekoliko panela s eminentnim sudionicima iz područja gospodarstva, ekonomije, energetike, turizma, IT sektora, obrazovanja ima za cilj razvijanje mreže profesionalnih kontakata, stvaranje inspirativnog i poticajnog okruženja za razmjenu znanja, ideja i iskustava.


Otvarajući Forum Nikšić je izjavio kako smatra da je Centralna Bussines Forum, sa zanimljivim temama i panelistima, otvorio prostor suradnji između gospodarstvenika, znanstvenika, stručne i praktične zajednice i 'svakako da je ovdje u središtu BiH vrlo važna središnja tema foruma – gradimo i izgradimo BiH zajedno'.


- To je poruka koju zagovara i Federalna vlada u svim svojim aktivnostima, tražimo da ostvarujemo jednu sinergiju, da se dogovaramo, zagovaramo politiku kompromisa i dogovaranja. Najlakše se dijeliti i svađati oko stvari oko kojih ne bi trebalo da se raspravljamo i svađamo. Jednostavno, poruka je da mi ne pristajemo na to da nas tretiraju našim ili vašim, mojim ili tvojim, želja nam je da svim zajedno gradimo i izgradimo BiH, koja treba biti jedna kuća za sve nas - poručio je Nikšić.

 


Aktivno sudjelovanje u Forumu uzela je i Razvojna banka Federacije BiH, a Dalibor Milinković, v. d. izvršnog direktora za projekte i razvoj Razvojne banke FBiH, pozvao je gospodarstvenike da se koriste novim kreditnim linijama.

 

- Razvojna banka FBiH je razvojna banka svih gospodarstvenika, naša vrata su otvorena za sve kojima je potrebna pomoć bilo kod samog apliciranja ili kreditiranja. Pratimo Strategiju razvoja Federacije i samim tim smo napravili strateški dokument i za samu banku, gdje smo uvidjeli koji su to ciljevi u kojima se može dosta napredovati i to su ciljevi koje smo izvukli iz same strategije. Odnose se na proizvodne djelatnosti, mikro, malo i srednje poduzetništvo, turizam digitalizaciju, IT sektor, energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije. U svim segmentima napravili smo nove kreditne linije s izuzetno povoljni uvjetima kreditiranja, pa koristim ovu prigodu da pozovem sve gospodarstvenike kojima je potrebna pomoć iz tog segmenta da dođu i da napravimo zajednički iskorak u smislu korištenja obnovljivih izvora energije, biomase i energetske učinkovitosti - rekao je Milinković.


U dva dana Foruma bit će održano nekoliko panela na teme kao što su (Iz)gradimo BiH zajedno, izgradnja uspjeha kroz izazove u obiteljskom poslovanju, održivi turizam – kvalitetan, konkurentan i kreativan.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook