DEPO PULS/ ŠTA VI MISLITE?

Ko će pobijediti u Starom Gradu: Irfan Čengić ili Dženan Selimbegović?

Front17.09.24, 13:36h

Ko će pobijediti u Starom Gradu: Irfan Čengić ili Dženan Selimbegović?
Anketa DEPO Pulsa vam daje priliku da iskažete svoje mišljenje o političkoj borbi u sarajevskoj općini Stari Grad. Hoće li Irfan Čengić zadržati povjerenje građana i osigurati svoj mandat kao načelnik? Ili će Dženan Selimbegović uspjeti preokrenuti situaciju i izboriti pobjedu za SDA?

 

 

Predizborna utrka za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo ulazi u ključnu fazu. Nakon što je Ibrahim Hadžbajrić priveden i smijenjen s mjesta načelnika, Stari Grad je dobio privremenog lidera – Irfana Čengića, kandidata Socijaldemokratske partije (SDP i Trojke), koji je pobijedio na vanrednim izborima. Sada se za punopravno mjesto načelnika natječe s Dženanom Selimbegovićem, kandidatom Stranke demokratske akcije (SDA), koji je bio njegov protukandidat i na vanrednim izborima.

 

 

Irfan Čengić dolazi s jasnom vizijom za budućnost Starog Grada, a njegova pobjeda na vanrednim izborima pruža mu značajnu političku podršku. Njegov fokus na transparentno upravljanje, ekonomski razvoj i bolju socijalnu politiku čine ga jakim kandidatom za nastavak vođenja ove historijski značajne općine.

 

S druge strane, Dženan Selimbegović, kao dugogodišnji kadar SDA, pokušat će iskoristiti podršku svoje stranke i biračkog tijela koje gravitira prema vrijednostima koje SDA zastupa. Njegova kampanja će se temeljiti na obnovi povjerenja u lokalnu vlast i ponovnom povezivanju sa stanovnicima Starog Grada. Iza njega stoji i najveći dio desnog bloka, u kojem je i SBiH, dok unutar Demokratske fronte postoje dvije struje – ona koja je u koalicionom bloku sa SDA i druga koja podržava Čengića.

 

Anketa DEPO Pulsa će vam omogućiti da iskažete svoje mišljenje o ovoj važnoj političkoj borbi. Hoće li Irfan Čengić zadržati povjerenje građana i osigurati svoj mandat kao načelnik? Ili će Dženan Selimbegović uspjeti preokrenuti situaciju i izboriti pobjedu za SDA?

 

Glasajte u našoj anketi i izrazite svoje mišljenje! Rezultati ankete mogu dati zanimljiv uvid u stavove birača pred ove ključne izbore. Pratite DEPO Portal za najnovije informacije, analize i rezultate!

 

(DEPO PORTAL/ak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook