DEPO PULS/ GLASALI SU ČITAOCI DEPO PORTALA

Bitka za Ilidžu: Nermin Muzur uvjerljivo ispred Samira Lokvančića

Front17.09.24, 13:35h

Bitka za Ilidžu: Nermin Muzur uvjerljivo ispred Samira Lokvančića
Anketa DEPO Portala, u kojoj je učestvovalo 2.258 čitatelja, pokazuje da Nermin Muzur, trenutni načelnik Općine Ilidža i kandidat Trojke (Narod i Pravda, Socijaldemokratska partija, Naša stranka), uvjerljivo vodi u predizbornoj utrci s podrškom od čak 59,6% glasova.

 

 

Ovi rezultati jasno pokazuju da Nermin Muzur, nakon četiri godine mandata, ulazi u novu predizbornu borbu s jakom podrškom građana Ilidže. Njegov dosadašnji rad na modernizaciji općinske infrastrukture, unapređenju socijalnih i ekonomskih usluga te proaktivna politika na Ilidži očito su mu donijeli povjerenje birača. Kao kandidat Trojke, Muzur je uspio stvoriti široku koaliciju koja je dodatno ojačala njegovu političku poziciju i omogućila mu da pred birače izađe s jasnim i uvjerljivim rezultatima.

 

Njegov protivkandidat, Samir Lokvančić iz Stranke demokratske akcije (SDA), kojeg podržavaju Demokratska fronta (DF) i Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH), dobio je 40,4% glasova.

 

ilidza-muzur-lokvancic

 

Očito je da Lokvančić, dugogodišnji kadar SDA, iako ozbiljan protivnik s političkim iskustvom, nije uspio nadmašiti Muzurovu popularnost. Njegova kampanja, koja se oslanjala na podršku desnog političkog bloka, privukla je značajan broj birača, ali rezultati ankete pokazuju da je većina čitatelja DEPO Portala odabrala kontinuitet i daljnji razvoj pod vodstvom trenutnog načelnika.

 

Iako anketa ne predstavlja konačan rezultat izbora, već daje presjek trenutnog raspoloženja birača, ovi brojevi sugeriraju da Nermin Muzur ulazi u završnu fazu predizborne kampanje s jakim vjetrom u leđa. Njegova uvjerljiva prednost od 59,6% prema 40,4% za Lokvančića pokazuje da birači cijene stabilnost i proaktivnu politiku koju je Muzur provodio tokom svog mandata.

 

S druge strane, Samir Lokvančić ima izazov da do kraja kampanje pridobije veći broj birača, posebno onih koji su neodlučni ili nezadovoljni trenutnom situacijom. Njegovo iskustvo u lokalnoj politici i podrška koju ima od desnog političkog spektra i dalje mu daju šanse za izbornu borbu, ali morat će ubrzati kampanju i pronaći način da ponudi alternativu koja će rezonirati s većim brojem građana Ilidže.

 

Kako se izbori približavaju, bit će zanimljivo pratiti hoće li se ova dinamika mijenjati te kako će se oba kandidata nositi s izazovima predstojeće kampanje. Važno je napomenuti da svaki glas može biti ključan, iako trenutna anketa pokazuje da Nermin Muzur ima jasnu prednost.

 

DEPO Portal nastavit će pratiti predizbornu kampanju i pružati ažurirane podatke i analize. Uključite se u DEPO Puls, glasajte i izrazite svoje mišljenje!

 

(DEPO Portal/ak)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook