BURNA REAKCIJA

'Šokirani' izjavama o nastavnom planu RS-a: ATV prekida saradnju sa Robertom Dacešinom - dirnuo u (pre)osjetljivu temu!

Mediji16.09.24, 18:31h

'Šokirani' izjavama o nastavnom planu RS-a: ATV prekida saradnju sa Robertom Dacešinom - dirnuo u (pre)osjetljivu temu!
Sam Dacešin je, očigledno, o otkazivanju saradnje saznao putem medija, što se da nagovijestiti iz njegove reakcije na svom zvaničnom Instagram profilu

 

 


Nakon što se banjalučki putopisac Robert Dacešin oglasio povodom izmjene nastavnog plana i programa osnovnih škola (osmih i devetih razreda) u bosanskohercegovačkom entitetu RS, uslijedila je pomalo čudna reakcija jednog od medija iz manjeg bh. entiteta.


Naime, televizija ATV, sa sjedištem u Banjoj Luci, odlučila je prekinuti saradnju sa bosanskohercegovačkim putopiscem.


Kako su naveli, "menadžment i uređivački kolegijum ATV-a šokirani su izjavama i stavovima Dacešina". Odlučili su prekinuti saradnju i emitovanje Dacešinovog serijala.


- Njegove emisije više neće biti dio programske šeme naše televizije. Razlog za ovu odluku jeste to što se Robert Dacešin svojim izjavama upetljao u jednu od najosjetljivijih tema na ovom prostoru. Gospodin Dacešin ima pravo na svoj stav i mišljenje, a isto tako, ATV ima pravo da odlučuje o svom programu. Miješati se u politička i svaka druga prepucavanja oko obrazovnog sistema u Republici Srpskoj i svrstavati se na jednu stranu, kao da ne postoje srpske žrtve, nije narativ koji je prihvatljiv za program naše medijske kuće - navode iz ATV-a.


Podsjećamo, navedena televizija se prije dvije godine našla na američkoj listi sankcija, zajedno sa Miloradom Dodikom, Milanom Tegeltijom i ostalima.

 

robert-decesin-atv-prekid-saradnje


Sam Dacešin je, očigledno, o otkazivanju saradnje saznao putem medija, što se da nagovijestiti iz njegove reakcije na svom zvaničnom Instagram profilu.


- Bilo je lijepo sarađivati u svakom slučaju prethodne četiri godine. I lijepo je saznati ovako za to, napisao je Dacešin.


Robert Dacešin je magistar ekonomije, teniser i poliglot. Ipak, ovaj Banjalučanin najpoznatiji je kao putopisac i avanturista koji aktivno putuje svijetom već 15 godina, a svoja iskustva sa putovanja dijeli putem svog bloga i Youtube kanala, prenosi Oslobođenje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook