opet prijetnje

Nešić: Blokiraćemo rad Vijeća ministara dok se ne imenuje direktor SIPA-e!

Front16.09.24, 16:16h

Nešić: Blokiraćemo rad Vijeća ministara dok se ne imenuje direktor SIPA-e!
Na pitanje zašto je predložio trećerangiranu osobu, a ne prvorangiranu, Nešić je kazao da je to njegovo diskreciono pravo

 

 

Ministar odbrane BiH Zukan Helez kazao je da je kolegij Vijeća ministara BiH skinuo s dnevnog reda tačku o imenovanju novog direktora SIPA-e, a o čemu se danas trebalo glasati na sjednici.


- To smo uradili s obzirom na informacije da je Slobodan Radinković na Sky aplikaciji. Također smo nezvanično dobili podatke da je on dio kriminalnog miljea. On je također trećerangirani i to su sve razlozi zašto ga nismo htjeli podržati - kazao je Helez.


Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić koji je predložio Radinkovića za direktora SIPA-e, kazao je da neko pokušava da "obezglavi" SIPA-u.


- To što je rekao Helez nije istina. Ne postoje nikakve informacije da je on pripadnik bio kakvog kriminalnog miljea. On je usaglašeni prijedlog srpskog naroda – kazao je.  


Na pitanje zašto je predložio trećerangiranu osobu, a ne prvorangiranu, Nešić je kazao da je to njegovo diskreciono pravo te da je prije toga pregledao biografije svih kandidata, gdje je uvidio da je Radinković cijeli radni vijek u službi.


-  Ukoliko ne dođe do dogovora, ovo vodi u blokadu Vijeća ministara BiH. Dok se ne riješi pitanje direktora SIPA-e, nećemo imenovati nikoga na nivou BiH - zaključio je Nešić nakon sjednice Vijeća ministara BiH. 


(FENA/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook