DEPO PULS/ ŠTA VI MISLITE?

Ko pobjeđuje na Ilidži: Nermin Muzur vs. Samir Lokvančić?

Front16.09.24, 14:32h

Ko pobjeđuje na Ilidži: Nermin Muzur vs. Samir Lokvančić?
Predizborna kampanja u Općini Ilidža, općini s najvećim fiskalnim prometom u Kantonu Sarajevo, ulazi u ključnu fazu. Glavna bitka za načelničku poziciju vodit će se između trenutnog načelnika Nermina Muzura, kandidata Trojke (Narod i Pravda, Socijaldemokratska partija, Naša stranka), i Samira Lokvančića, kandidata Stranke demokratske akcije (SDA), kojeg podržavaju i Demokratska fronta (DF) te Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH)

 

Nermin Muzur, kandidat "Trojke", koji je iza sebe ostavio četiri godine proaktivne politike na Ilidži, ulazi u ovu utrku kao glavni favorit. Njegov mandat obilježen je modernizacijom infrastrukture i podrškom lokalnim projektima, što mu daje čvrstu osnovu za nastavak političkog angažmana. Kao kandidat Trojke, Muzur se oslanja na široku podršku građana, ali i stabilnu političku koaliciju koja mu omogućava da gradi na rezultatima svog dosadašnjeg rada.

 

S druge strane, Samir Lokvančić, dugogodišnji kadar SDA, istupa kao izazivač. Magistar ekonomije i bivši direktor JU Sarajevska filharmonija, Lokvančić ima tri mandata iza sebe u Općinskom vijeću Ilidže. Njegov politički i profesionalni put sugerira da ima ozbiljne kvalifikacije i iskustvo koje bi mu moglo omogućiti da preuzme vodeću ulogu u ovoj općini. Kao kandidat desnog bloka, Lokvančić će pokušati privući birače koji žele kontinuitet vrijednosti koje predstavlja SDA.

 

 

Ilidža je općina od strateškog značaja za Kanton Sarajevo, a rezultati ovogodišnjih izbora mogli bi značajno utjecati na raspored političkih snaga u Kantonu. Hoće li Nermin Muzur zadržati povjerenje građana Ilidže i nastaviti sa svojim ambicioznim projektima, ili će Samir Lokvančić uspjeti mobilizirati desni blok i ostvariti izbornu pobjedu?

 

Uključite se u anketu DEPO Pulsa i dajte svoj glas! Vaše mišljenje je ključno u određivanju političke budućnosti Ilidže. Pitanje ostaje: ko će pobijediti – trenutni načelnik Nermin Muzur ili kandidat opozicije Samir Lokvančić?

 

Pratite nas za najnovije rezultate i analize predizbornih anketa na DEPO Portalu!

 

(DEPO PORTAL/ak)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook