Predizborna drama

Zbog pitanja o njoj Gratz je počeo da urla: Ko je Sonja Mušić, supruga savjetnika Komšića, i kakvi su njeni odnosi sa Općinom Centar?

Front13.09.24, 20:34h

Zbog pitanja o njoj Gratz je počeo da urla: Ko je Sonja Mušić, supruga savjetnika Komšića, i kakvi su njeni odnosi sa Općinom Centar?
Sonja Mušić je supruga, a Jasna majka Ferida Mušića, inače savjetnika člana Predsjedništva BiH Željka Komšić

 

 

Tokom jedne debate kandidata za načelnika Centra Dennis Gratz je doslovno počeo da urla na Srđana Mandića kada ga je ovaj pitao za Sonju Mušić, koja je na listi Demokratske fronte za Općinsko vijeće.
 

Trajalo je to poprilično dugo, samo kako bi pokušao spriječiti Srđana Mandića da završi misao oko ove kandidatkinje.
 

Ipak, odlučili smo da provjerimo o čemu je riječ.


Naime, Sonja Mušić je osnivač kompanije MN media Company, dok se u kontekstu te firme navodila i Jasna Mušić kao zastupnica. Sonja Mušić je supruga, a Jasna majka Ferida Mušića, inače savjetnika člana Predsjedništva BiH Željka Komšić.

 

sonja-music-vlasnica-kompanije

 

Kako saznaje Avaz, riječ je o kompaniji koja u zadnje četiri godine ima najveći broj postavljenih plakata bez dozvole u općini Centar.
 

Općina se čak susretala sa slučajevima da kada inspekcija izda nalog za uklanjanje njihovih plakata koji su postavljeni bez dozvole, oni ih sklone, a onda odmah vrate.


Samo u ovoj godini imaju četiri prekršajna naloga, saznaje se nezvanično od izvora iz Općine Centar.
 

Zbog toga je načelnik Mandić pokušavao pitati da li je u sukobu interesa da osoba koja ima ambiciju da postane općinska vijećnica može istovremeno imati firmu koju posluje s općinom na ovaj način.

 

sonja-music-prihodi-kompanije

Inače, kompanija čija je vlasnica Sonja Mušić prema podacima Company Walla u posljednje tri godine imala zbirnu dobit veću od 950.000 KM.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook