NEUGODNOST ZA KIDERA NIP-A

Konaković verbalno napadnut u Tuzli: Vrijeđao ga, prijetio, psovao, htio da se tuče... Reagovala policija!

Front09.09.24, 20:11h

Konaković verbalno napadnut u Tuzli: Vrijeđao ga, prijetio, psovao, htio da se tuče... Reagovala policija!
Pozvao ga je i na fizički obračun, nakon čega je reagovao pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i šef Konakovićevog osiguranja, te pozvao policiju

 

 

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i lider NiP-a Elmedin Konaković jučer je verbalno napadnut u Tuzli.


Naime, na početku predizborne kampanje NiP-a, jučer je u Tuzli održan skup, a Konaković je doživio neugodnosti, o čemu je obaviještena i policija.


- Policijski službenici Policijske stanice Centar jučer su postupali po prijavi Š. S. a u vezi narušavanja javnog reda i mira u Tuzli prema licu E. K. S tim u vezi, poduzimaju se sve potrebne radnje u cilju dokumentovanja prekršaja, naročito drsko ponašanje, iz Zakona o javnom redu i miru Tuzlanskog kantona, o čemu će nakon utvrđivanja svih potrebnih činjenica, nadležnom sudu, biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka - saopćili su iz Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.


Kako se navodi, Konakoviću je navodno jedan muškarac uputio prijetnje, uvrede i psovke. Pozvao ga je i na fizički obračun, nakon čega je reagovao pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i šef Konakovićevog osiguranja, te pozvao policiju.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook