Predstavili svog kandidata

SDP: Nastavljamo odgovorno i hrabro služiti Starom Gradu

Front06.09.24, 21:06h

SDP: Nastavljamo odgovorno i hrabro služiti Starom Gradu
Čengić je istakao da su napori uloženi u infrastrukturni razvoj, socijalnu inkluziju i održivo korištenje resursa donijeli značajan napredak te postavili temelje za daljnji razvoj Općine Stari Grad

 

 

Na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović zvanično je otvorena predizborna kampanja SDP-a Stari Grad, na čelu s aktuelnim načelnikom i kandidatom za novi mandat, Irfanom Čengićem. Pred brojnim građanima predstavljeno je 36 kandidata i kandidatkinja za Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo. Načelnik Čengić ovom prilikom uputio je važne poruke građanima, sumirajući dosadašnje uspjehe i izazove s kojima se suočio tokom svog mandata.
 

"Ubjedljiva pobjeda na prošlim izborima bila je velika čast, ali i odgovornost. Naslijedili smo haos, kriminal i korupciju, 20 miliona dugivanja ali smo uspjeli stabilizovati situaciju i ispuniti obećanja u prvih 100 dana. Uprkos pritiscima, pokrenuli smo i realizovali projekte vrijedne milione KM. Usvojili smo i Strategiju razvoja Općine do 2027. godine, kojom su zacrtani ključni ciljevi i prioriteti, uključujući preko 60 miliona KM u investicijama. Ova strategija je temelj našeg rada i razvoja. Sve ovo ne može biti realizovano bez podrške viših nivoa vlasti", naglasio je Čengić.
 

Čengić je istakao da su napori uloženi u infrastrukturni razvoj, socijalnu inkluziju i održivo korištenje resursa donijeli značajan napredak te postavili temelje za daljnji razvoj Općine Stari Grad.
 

„Ne smijemo dozvoliti povratak nestabilnosti. Pokazali smo hrabrost u upravljanju procesima, a spremni smo realizovati nove strateške projekte koji će poboljšati uslove za sve građane“, poručio je Čengić, pozivajući građane na zajedništvo i podršku u cilju osiguranja kontinuiteta i daljeg razvoja.
 

Podršku aktuelnom načelniku i kandidatima SDP-a pružio je i predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta. Pohvalivši Čengićev rad, Šteta je istakao: “Irfan je znanjem, odnosom prema poslu, radom, a posebno svojom hrabrošću, pokazao kako se radi i bori za lokalnu zajednicu. Općina Stari Grad sa njim i sa našom listom kandidatkinja i kandidata za Općinsko vijeće može biti samo bolje i kvalitetnije mjesto za život. I kroz projekte koje smo realizovali sa Kantonom i Federacijom pokazao je spremnost, odlučnost i znanje za gradnju i razvoj svake mahale Starog Grada i boljeg života u općini. Ova godina njegovog mandata bila je sjajan uvod za sve što dolazi u naredne četiri godine u Starom Gradu”.
 

Skup je podržala i gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, koja je kandidatkinja za načelnicu Općine Novo Sarajevo na predstojećim izborima, ističući važnost nastavka strateškog i odgovornog vođenja lokalnih zajednica.
 

“Sa velikom radošću i ponosom stojim uz vas danas, svjesna da ste vi snaga koja donosi promjene, budućnost i nadu za sve nas. Vaša odlučnost, energija i hrabrost da stanete pred naše građane u ovim izazovnim vremenima pokazuje da imamo tim koji se ne boji boriti za pravdu, jednakost i bolji život svih u našoj zajednici”, poručila je Karić.
 

Predizborni skup zaključen je pozivom građanima na aktivno sudjelovanje na predstojećim izborima, naglašavajući ključnu ulogu stabilnosti i hrabrog, strateškog vođenja Općine Stari Grad za budući razvoj i napredak zajednice.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook