Predsjednica EK najavila

Von der Leyen: Nova Komisija imat će povjerenika za proširenje

Front02.09.24, 17:05h

Von der Leyen: Nova Komisija imat će povjerenika za proširenje
Predsjednica EK rekla je da je proširenje "investicija" u europsku sigurnost i ekonomsku konkurentnost, pa najavila da će šest država kandidatkinja ubrzo predstaviti svoj plan reformi koje će biti nagrađene s europskim investicijama ukupno vrijednima šest milijardi eura

 

 

Novi sastav Europske komisije uključivat će povjerenika za proširenje, najavila je u ponedjeljak predsjednica tog tijela Ursula von der Leyen na Bledu.
 

Von der Leyen je na Bledskom strateškom forumu rekla kako je pitanje proširenja u prošlom sazivu komisije vraćeno na "vrh političke agende". U novom sazivu taj se proces mora dodatno ubrzati i dobiti „potpunu pozornost”. 
 

Stoga će Europska komisija u novom sastavu, koji bi uskoro trebao biti otkriven, dobiti i povjerenika za proširenje, najavila je von der Leyen. 
 

Predsjednica EK rekla je da je proširenje "investicija" u europsku sigurnost i ekonomsku konkurentnost, pa najavila da će šest država kandidatkinja ubrzo predstaviti svoj plan reformi koje će biti nagrađene s europskim investicijama ukupno vrijednima šest milijardi eura. 
 

Hrvatski premijer Andrej Plenković ranije je rekao kako će Hrvatska biti iznimno zadovoljna resorom koji će hrvatska kandidatkinja Dubravka Šuica preuzeti u novoj Komisiji, no nije htio reći o kojem se području točno radi, prenosi Hina.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook