Skandalozna izjava

Stevandić: I jedna i druga strana Drine su srpske, granica je privremena

Front26.08.24, 12:47h

Stevandić: I jedna i druga strana Drine su srpske, granica je privremena
On je dalje zaprijetio da će RS blokirati projekte u FBiH jer nema saglasnosti države BiH za projekt aerodroma u Trebinju

 

 

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić kazao je za srbijanske režimske Večernje novosti da je granica između BiH i Srbije ‘privremena’.

 

On je u intervjuu predstavio entitet RS kao prosperitetni entitet koji teži miru i stabilnosti kroz navodnu neutralnu politiku koju ‘Sarajevo pokušava predstaviti kao prorusku’.


Odgovarajući na pitanje kako da se Srbija i RS odbrane od ‘napada koji stižu sa mnogih adresa’, naveo je da je neophodno biti mudar i ne nasjedati na priče kako se pravi neki srpski svijet i velika Srbija.

 

“I jedna i druga strana Drine su srpske. To što je tu privremeno neka granica i carinici nije bitno”, rekao je Stevandić.

 

On je dalje zaprijetio da će RS blokirati projekte u FBiH jer nema saglasnosti države BiH za projekt aerodroma u Trebinju.

 

“I trebalo bi uzvratiti istom mjerom - gospodo iz Sarajeva, ako nema aerodroma u Trebinju, nema ni projekata u Federaciji BiH”, rekao je Stevandić.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook