Nije mu dugo trebalo

Dodik: Ako nam dirnete imovinu RS će donijeti odluku o samostalnosti, neće vam pomoći ni direktor CIA-e

Front25.08.24, 18:39h

Dodik: Ako nam dirnete imovinu RS će donijeti odluku o samostalnosti, neće vam pomoći ni direktor CIA-e
Ono što mi branimo je sveto i ova RS nije ni od koga uzeta ovo je samo pokušaj da bude naša jer je naša od kada postojimo ovdje i od kada ona postoji, rekao je Dodik

 

 

Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS), govorio je danas u Stričićima kod Banje Luke odakle je poručio da srpski narod neće odustati od ideja koje ima.


- One su poznate i nećete nas zaustaviti pričom kako imamo neku lošu retoriku, ili da govorimo nešto o prošlosti. Bacite tu prošlost. BiH nije naš identitet, naš identitet je RS i Srbija. Naš identitet ne može i ne treba nikada da bude BiH. Ako nam dirnete imovinu i ako vam padne na pamet da ste, možda jaki i da ste odlučili da imovina pripada BiH, RS će donijeti odluku o samostalnosti - poručio je Dodik te dodao:


- Neće vam pomoći ni direktor CIA-e, ni bilo ko ko se ovdje muha. Ono što mi branimo je sveto i ova RS nije ni od koga uzeta ovo je samo pokušaj da bude naša jer je naša od kada postojimo ovdje i od kada ona postoji - rekao je Dodik, prenosi RTRS.


Poručio je da je potrebno jedinstvo srpskog naroda.


- Nama je cilj da se povežemo što više sa Srbijom. Mi smo jedan jedinstven narod. Naša usvojena Deklaracija govori da ne postoje bosanski, hrvatski i ovi oni Srbi, nego Srbi. Srpska Deklaracija je najsnažniji dokument novije srpske političke istorije i značaj njen tek dolazi - poručio je Dodik.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook