FOTO/ 'dijalog za budućnost'

Mirovna večera u Mostaru, domaćin Denis Bećirović: Visoke zvanice na obilježavanju 20. godišnjice obnove Starog mosta

Front22.07.24, 21:51h

Uoči mirovne večere, koja se održava na terasi Centra za mir i multietničku suradnju Mostar, upriličen je performans u kojem su domaći i međunarodni sudionici konferencije simbolično bacili cvijeće u Neretvu, a održani su i počasni skokovi sa Starog mosta u Mostaru

 

 


U okviru međunarodne konferencije 'Mostar 2024. - Dijalog za budućnost', kojom se obilježava 20. godišnjica obnove Starog mosta u Mostaru, predsjedatelj Predsjedništva BiH Denis Bećirović domaćin je večerašnje mirovne večere za domaće i međunarodne visoke zvanice.


Uoči mirovne večere, koja se održava na terasi Centra za mir i multietničku suradnju Mostar, upriličen je performans u kojem su domaći i međunarodni sudionici konferencije simbolično bacili cvijeće u Neretvu, a održani su i počasni skokovi sa Starog mosta u Mostaru.


U sklopu svečane večere mira dodijelit će se nagrade 'Mostar Peace Connection'.


Inače, međunarodna konferencija "MOSTAR 2024: Dijalog za budućnost" predstavlja priliku za promoviranje pomirenja i suživota kroz isticanje Starog mosta i Starog grada Mostara kao simbola multikulturalizma i mirnog suživota, te poticanje dijaloga o pomirenju i saradnji.


U okviru Konferencije, u utorak, 23. srpnja, u hotelu "Mepas" održat će se Konferencija koja će okupiti ugledne visoke dužnosnike i sudionike, uključujući predsjednike, premijere i ministre, međunarodne i lokalne donositelje odluka, predstavnike zemalja Zapadnog Balkana, dužnosnike i predstavnike EU-a i Europske komisije, predstavnike UNESCO-a i stručnjake za kulturnu baštinu, dužnosnike i predstavnike Grupacije Svjetske banke, akademike i istraživače, lidere civilnog društva i nevladine organizacije, te predstavnike medija i druge sudionike.


U organizaciji obilježavanja 20. godišnjice obnove Starog mosta i ove konferencije, pored MVP BiH, sudjeluje i Predsjedništvo BiH, Vijeće ministara BiH, Vlada Federacije BiH, Grad Mostar, uz podršku Ujedinjenih naroda u BiH, UNESCO-a, Svjetske banke, Centra za mir i multikulturni dijalog, te brojnih drugih partnera.


(FENA/ad/Foto:FENA)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook