na površini od 11,21 hektara

Pri kraju projekt od 17 miliona KM na Bjelašnici: Evo šta će sve da sadrži

Biznis Klub09.07.24, 19:03h

Pri kraju projekt od 17 miliona KM na Bjelašnici: Evo šta će sve da sadrži
Procjenjena vrijednost projekta je 16,9 miliona KM, čiju izgradnju finansira Općina Trnovo.

 

 

U toku je izgradnja Poslovno-sportskog centra Trnovo smještenog na površini od 11,21 hektara, na nadmorskoj visini od oko 1300 m, u blizini Babinog dola.
Ovaj urbanistički projekat sadrži izgradnju višenamjenskih objekata sa infrastrukturnim sadržajima, piše Biznisinfo.

 

Višenamjenski objekti podjeljeni su na izgradnju objekata koje direktno finansira Općina Trnovo, te objekata koji su apartmanske namjene. Objekti u direktnom finansiranju Općine su dvorana, relax centar i administrativni objekat Općine Trnovo.

 

– S obzirom da je Općina Trnovo posljednjih dvadesetak godina radila na izgradnji infrastrukture, kao osnovnog preduslova za razvoj turističkog potencijala naše općine, sada kada smo stekli takve uslove i prateći ono što je potrebno našoj općini i šire, ali prvenstveno našim stanovnicima to je zamah u razvoju turizma, kako ruralnog turizma tako i ovog sportskog, da tako kažem, pa smatram da je izgradnja Poslovno sportskog centra prava odluka i da je od velikog značaja za Kanton Sarajevo ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu – rekao je načelnik Ibro Berilo.

 

Zahvalii se Vladi Kantona Sarajevo, premijeru i ministru Magodi, kao i svima onima koji su učestvovali i doprinijeli izgradnji ovog centra čija je realizacija, kako je rekao, u finalnoj fazi.

 

Procjenjena vrijednost projekta je 16,9 miliona KM, čiju izgradnju finansira Općina Trnovo.

 

Prema projektu, nukleus poslovno-sportskog centra čini sportska dvorana, relaks centar i poslovni, odnosno administrativni centar. Sportska dvorana se nalazi u južnom dijelu, u kontaktnoj zoni s Babinim Dolom, uz poslovne objekte, namijenjena je za treninge i takmičenja u dvoranskim sportovima (fudbal, rukomet, košarka, odbojka i slično) kao i za razne druge priredbe, koncerte, kongrese i slično. Dvorana prema projektu ima 500 mjesta za gledaoce i prateće sadržaje.

 

U sklopu planiranog relaks centra biće izgrađena kuglana sa četiri staze i prostorom „grabe“ i njenim pratećim sadržajima, šank i prostor za publiku, garderobe za igrače sa tuševima, sanitarni čvorovi i ostava.

 

U prizemlju relaks centra je smješten bazen dimenzija 12,5 x 5,00 metara, dubine 1,5 metar, sa pratećim sadržajima garderobom, sanitarnim čvorovima, tuševima, kabinama za presvlačenje, kao i wellnes sadržaji dvije saune, parnim kupatilom i pratećim tuševima i generatorom pare. U prizemlju su smještene i garderobe i tuševi kao i sanitarni čvor za igrače koji koriste vanjske terene u blizini objekta.

 

Tu je i Poslovni centar, koji u funkcionalnom smislu predstavlja zaseban objekt, ali opet povezan sa ostatkom centra. Namijenjen je za smještaj administrativnih službi općine Trnovo. U podrumu objekta nalazi se garažni prostor, na prvom spratu planirana je kongresna sala kapaciteta 60 sjedećih mjesta, te kancelarije, sale za sastanke, šalter sala i prateće prostorije i prostori.

 

 

Nastavak teksta čitajte na linku

 

(DEPO PORTAL/af)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook