priznati istinu o ovim i drugim ratnim zločinima

Amerikanci se oglasili o paradiranju vojske Srbije u BiH, evo šta su poručili

Front09.07.24, 17:27h

Amerikanci se oglasili o paradiranju vojske Srbije u BiH, evo šta su poručili
"Neki zvaničnici Vlade RS odlučili su instrumentalizirati posjetu srpskih policijskih i vojnih kadeta BiH 6. i 7. jula kako bi podigli tenzije i dodatno podijelili građane Bosne i Hercegovine"

 

 

Građani Bosne i Hercegovine imaju pravo da s poštovanjem odaju spomen svim nevinim žrtvama proteklih ratova, objavili su iz Ambasade Sjedinjenih Američklih Država u našoj državi.

 

- Tu spadaju žrtve strašnih zločina i pokolja koje su počinile snage NDH i nacisti nakon partizanske ofanzive na Kozaru 1942. godine kao i žrtve genocida počinjenog u i oko Srebrenice od strane elementi Vojske Republike Srpske (VRS) u julu 1995.

 

Svi imamo obavezu priznati istinu o ovim i drugim ratnim zločinima počinjenim na području Bosne i Hercegovine kao i odati počast žrtvama.

 

To se posebno odnosi na zvaničnike BiH – bošnjačke, hrvatske, srpske i ostale – na svim nivoima vlasti.

 

Nažalost, neki zvaničnici Vlade RS odlučili su instrumentalizirati posjetu srpskih policijskih i vojnih kadeta BiH 6. i 7. jula kako bi podigli tenzije i dodatno podijelili građane Bosne i Hercegovine.


Namjerno provokativna retorika i aktivnosti, posebno u Prijedoru, tokom iste sedmice obilježavanja genocida u Srebrenici, bile su neodgovorne i potkopavaju napore za promicanje pomirenja - poručili su iz Ambasae SAD.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook