RODOM IZ BUGOJNA

Juriša na poziciju načelnika Srebrenice: Je li Miloš Vučić zaista blizak rođak predsjednika Srbije?

Front08.07.24, 18:31h

Juriša na poziciju načelnika Srebrenice: Je li Miloš Vučić zaista blizak rođak predsjednika Srbije?
Ko je Miloš Vučić, čovjek koji je iz izborne utrke za načelnika Srebrenice 'izgurao' Mladena Grujičića, aktuelnog načelnika Srebrenice koji na toj poziciji troši drugi mandat?

 

 


Miloš Vučić, zajednički je kandidat SNSD-a i još nekoliko stranaka sa srpskim predznakom za načelnika Srebrenice. Potvrdio je to Vučić u izjavi za Raport, ali je kazao da u ovom trenutku ne bi komentirao svoju kandidaturu i podršku koju je dobio.


- Trenutno ne bih davao izjave, jer skoro smo postigli dogovor o mojoj kandidaturi i dok u potpunosti ne iskristališemo zajedničke stavove ne bih govorio o tome - kazao je Vučić za Raport.


A, ko je Miloš Vučić, čovjek koji je iz izborne utrke za načelnika Srebrenice 'izgurao' Mladena Grujičića, aktuelnog načelnika Srebrenice koji na toj poziciji troši drugi mandat?


Vučićevo ime u kontekstu kandidature za načelnika Srebrenice počelo se spominjati početkom ove godine, kada je općinski odbor SNSD-a u tom gradu javno objavio da 'mladog pravnika' Miloša Vučiča podržavaju za kandidata za načelnika Srebrenice na ovogodišnjim lokalnim izborima.


O rodbinskim vezama s Aleksandrom Vučićem


Tada je prvi put 'isplivala' informacija da radikalni Mladen Grujičić koji je do tada važio za pulena Milorada Dodika ne uživa podršku lokalnog SNSD-a. Proteklih mjeseci Grujičiću su podršku dali SDS, a on se pozivao i na podršku Srpske pravoslavne crkve i udruženja nekadašnjih pripadnika vojske Republike Srpske.


Sve to nije pomoglo Grujičiću, jer je u konačnici uz 'aminovanje' Milorada Dodika saglasnost da zajednički kandidat SNSD-a i njihovih partnera za načelnika Srebrenice dobio politički anonimus Miloš Vučić.


S druge strane Miloš Vučić je proteklih godina u medijima spominjan kao Bugojanac koji je 2005. godine doselio u Srebrenicu gdje je pokrenuo privatni biznis, odnosno otvorio je hostel koji je godinama proširivao kapacitete.


Vučić je na pitanje novinarke Raporta, da li hostel u njegovom vlasništvu u Srebrenici i dalje radi, odgovorio potvrdno.


No, Miloš Vučić se u posljednje vrijeme u javnosti sve rjeđe spominje kao vlasnik hostela, a sve češće kao osoba koja je u bliskim rodbinskim vezama s Aleksandrom Vučičem, predsjednikom Srbije, koji je, kao što je poznato, rodom iz Bugojna, odakle je i kandidat za načelnika Srebrenice.


Pitali smo Miloša Vučića, da li je tačna informacija da je on blizak rođak srbijanskog predsjednika, Aleksandra Vučića, a njegov odgovor možete pročitati ovdje

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook