NAJAVLJUJE NOVI SKANDAL

Oglasio se Dodik o defileu Vojske Srbije u BiH: Ni sljedeći put nećemo pitati

Front07.07.24, 19:50h

Oglasio se Dodik o defileu Vojske Srbije u BiH: Ni sljedeći put nećemo pitati
Šta očekujete, da mi poštujemo BiH koju ste vi srušili i Predsjedništvo kojeg nema, kaže šef RS-a

 

 

Skandal izazvan ulaskom pripadnika Vojske Srbije u Bosnu i Hercegovinu očito je ohrabrio predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

 

Šeg manjeg bh. entiteta je danas poručio da "neće ni sljedeći put pitati Predsjedništvo BiH" o ulasku osoba s oznakama vojske iz susjedne države.



- Šta očekujete, da mi poštujemo BiH koju ste vi srušili i Predsjedništvo kojeg nema. To nećemo da poštujemo, a nećete ni vi.

 

Kad se budete vratili u okvire Predsjedništva i uvjerite nas da ozbiljno mislite onda ćemo razgovarati na tu temu - poručio je Dodik, time šaljući poruku članovima Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću i Željku Komšiću.

 

Upitao je, kako je rekao, "zašto se nisu sjetili Predsjedništva kad je Bećirović prije nekoliko dana bio u Italiji i tamo govorio u ime BiH i lažno se predstavljao".

 

- Smeta im desetak momaka koji su pripadnici akademije, nenaoružanih jer je događaj oko Kozare jedno veliko stratište za srpski narod.


Umjesto da kažu rečenicu na tu temu, njima smetaju momci i djevojke koji su ponosni na uniformu koju nose - rekao je Dodik.

 

 

(Raport/DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook