Lider Naše stranke

Forto: Teška politička pitanja smo ostavili po strani zbog razgovora bitnim za institucije i građane

Front01.07.24, 17:25h

Forto: Teška politička pitanja smo ostavili po strani zbog razgovora bitnim za institucije i građane
Kako je rekao Forto, na današnjem sastanku nije bilo nikakvih uslovljavanja. Istakao je da u sporazumu, koji je danas postignut, stoji samo da će biti usvojen budžet koji je načelno dogovoren

 

 

Predsjednik Naše stranke Edin Forto je, nakon sastanka predstavnika državne koalicije, rekao da je sve prošlo u radnom tonu i da su se uspjele dogovoriti neke stvari koje su bitne za građane i institucije Bosne i Hercegovine.
 

- Uspjeli smo ono što smo mi iz Naše stranke već neko vrijeme pokušavali, da neka teška politička pitanja ostavimo sa strane kada su u pitanju ekonomska poput budžeta i Plana rasta, ali i da se dogovaramo oko nekih projekata, a da oštra politička pitanja stavimo sa strane - rekao je Forto.

 

Kako je rekao Forto, na današnjem sastanku nije bilo nikakvih uslovljavanja. Istakao je da u sporazumu, koji je danas postignut, stoji samo da će biti usvojen budžet koji je načelno dogovoren.
 

Upitan da li je danas bilo razgovora o žrijebanju CIK-a na kojem je SNSD izgubio petog delegata u Domu naroda Parlamenta BiH, on je rekao:

 

- Bilo je malo negodovanja oko žrijeba, ali sjećam se da smo mi kao Trojka negodovali kada smo izgubili u žrijebanju nakon prošlih izbora. Ko gubi ima pravo da se ljuti ili negoduje, mi smo negodovali, ali život ide dalje.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook