Predsjednik RS likuje

Dodik se raduje svađi Konakovića i Lagumdžije: Svjedočimo sukobu dva 'privatnika' isključivo zbog privatnih interesa

Front30.06.24, 18:53h

Dodik se raduje svađi Konakovića i Lagumdžije: Svjedočimo sukobu dva 'privatnika' isključivo zbog privatnih interesa
Dodao je da se besmisao bošnjačke političke elite i slabost BiH može se vidjeti u prepiskama MIP i "misije" BiH u UN

 

 

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik kazao je da se Zlatku Lagumdžiji, ambasadoru BiH pri Ujedinjenim nacijama, osladilo da krši Ustav, zakone, procedure, da se ponaša kao privatni ambasador, a Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH, kao privatni ministar i dodao da danas "svjedočimo sukobu dva 'privatnika' isključivo zbog privatnih interesa".
 

"Dok čitamo kako Dino i Zlatko 'planiraju' komemoraciju u New Yorku, Dejtonski sporazum tiho plače u ćošku: 'A ja sam mislio da sam ja bio komplikovan!'", naveo je Dodik na društvenim mrežama.


Dodao je da se besmisao bošnjačke političke elite i slabost BiH može se vidjeti u prepiskama MIP i "misije" BiH u UN.
 

"Nije problem ministru inostranih poslova kada Zlatko Lagumdžija na svoju ruku čitavu državu okrene naopačke, gazeći svako slovo Ustava i zakona, da bi se na kraju obrukao u GS UN, ali je zato veliki problem kada ministar ne zna koja je sala rezervisana, koja voda je kupljena, koji je dreskod i zašto on nije glavni govornik", kazao je predsjednik RS.
 

"I baš zato što su poslušnici kojekakvih geopolitičkih interesa, zagledaniji su u čizme Michaela Murphyja, nego u Ustav i Dejtonski sporazum. Tim čizmama u koje su zaljubljeni brutalno je pogažena svaka procedura, a bez procedura ne znam kako da riješe tu zavrzlamu u vezi s komemoracijom", rekao je Dodik.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook