REAKCIJA

Ramo Isak odgovorio članici CIK-a: Ne postoji kazna koju mi možete izreći da se odreknem zastave sa ljiljanima

Front27.06.24, 20:09h

Ramo Isak odgovorio članici CIK-a: Ne postoji kazna koju mi možete izreći da se odreknem zastave sa ljiljanima
Naime, u spotu “Snaga naroda” je istaknuta zastava sa ljiljanima Republike Bosne i Hercegovine

 

 


Na današnjoj sjednici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) bilo je govora i o pjesmi "Snaga naroda" čiji je predsjednik Ramo Isak, federalni ministar unutrašnjih poslova. Članica CIK-a Vanja Bjelica Prutina zatražila je dodatno izjašnjenje da li je riječ o korištenju govora mržnje “s obzirom na to da su u spotu korištene zastave koje nisu državne i isticano oružje“. Sada se oglasio i Isak koji joj je javno odgovorio.


Naime, u spotu “Snaga naroda” je istaknuta zastava sa ljiljanima Republike Bosne i Hercegovine. Bjelica Prutina je na to danas imala ovakav komentar:

 

“Moj utisak je bio da nisam znala kada je objavljena daje iz ratnig perioda. Korištenje takvih sadržaja nekoliko mjeseci prije izbora nije prihvatljivo”.

 

Na to joj je Isak odgovorio:

 

“Članici Centralne izborne komisije BiH Vanji Bjelici – Prutini, koja se dovodi u vezu sa Srpskom demokratskom strankom (SDS), smeta zastava Republike Bosne i Hercegovine u spotu Snage naroda. Ne postoji novac i ne postoji kazna koju mi možete izreći, a koja će me natjerati da se odreknem zastave s ljiljanima”.

 

Isak je dalje naveo da “zastava RBiH za njega nema cijenu”.

 

“Ako treba da plaćam kazne – plaćat ću, ali zastave s ljiljanima odreći se neću. To je zastava pod kojom je moja zemlja 22. maja 1992. godine primljena u Ujedinjene nacije (UN). To je zastava pod kojom smo sačuvali teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine. To je zastava pod kojom smo, braneći se, izgubili naše najmilije. Boga mi, nećete”, zaključio je Isak.

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook