Nisu oduševljeni

Ambasada Rusije u BiH o zaključcima PIC-a: Bez nas ovo je osuđeno na propast

Front21.06.24, 12:11h

Ambasada Rusije u BiH o zaključcima PIC-a: Bez nas ovo je osuđeno na propast
Bez učešća Ruske Federacije, istakli su iz Ambasade, napori međunarodne zajednice da se postigne glavni cilj – međuetničko pomirenje, harmonična interakcija konstitutivnih naroda u BiH – osuđeni su na propast

 

 

Ambasada Rusije u BiH nije oduševljena zaključcima Vijeća za implemetanciju mira (PIC) nakon dvodnevne sjednice koja je održana u Sarajevu.

 

PIC je jučer dao punu podršku visoko predstavniku u BiH Christianu Schmidtu te su potvrdili Bonske ovlasti, RS je upozorena na antidejtonsko djelovanje.

 

"Sastanak pojedinih članova Upravnog odbora Vijeća za sprovođenje mira (PIC) u BiH, na nivou političkih direktora, još jednom potvrđuje nekonstruktivan i neuravnotežen pristup ove strukture situaciji u BiH, odstupanje od dejtonskih principa i njihovo proizvoljno tumačenje, rečeno je Srni u Ambasadi Rusije u BiH.

 

"Nikakvi takvi skupovi ne mogu opovrgnuti očiglednu činjenicu nelegitimnosti Christiana Schmidta kao visokog predstavnika", naveli su iz Ambasade Rusije.

 

Bez učešća Ruske Federacije, istakli su iz Ambasade, napori međunarodne zajednice da se postigne glavni cilj – međuetničko pomirenje, harmonična interakcija konstitutivnih naroda u BiH – osuđeni su na propast.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook