DOK PIC ZASJEDA

Hadžikadić: Neka im je na čast! Je li to zbog Vučićeve posjete Francuskoj koja traži da se revidira uloga OHR-a?!

Front20.06.24, 10:38h

Hadžikadić: Neka im je na čast! Je li to zbog Vučićeve posjete Francuskoj koja traži da se revidira uloga OHR-a?!
Posljedice zatvaranja OHR-a u ovom momentu bile bi katastrofalne i za Bosnu i Hercegovinu i za Evropu. Ohrabrile bi se unutrašnje i vanjske snage nacionalizma i destrukcije, građani bi počeli odlaziti iz države u još i masovnijim brojevima, a zveket oružja bi postao sve glasniji - smatra Hadžikadić

 

 

PIC zasjeda ovih dana da odluči i o statusu OHR-a. Govori se da postoji mogućnost da se umanje ovlasti Visokom predstavniku ili čak da ugase tu funkciju. 

Neshvatljivo je da oni mogu razmišljati o tome kada je država pod najvećim udarima od završetka rata, da su institucije države paralizovane, da je vlast na državnom nivou nefunkcionalna, a dio nje čak djeluje antodržavno, te da su aspiracije susjeda spram teritorije Bosne i Hercegovine sve otvorenije - navodi u svom reagiranju Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres.


- Možda razloge za ovakvo razmišljanje treba traziti i u Vučićevoj posjeti Francuskoj i kupovini aviona. Francuska sada insistira da se uloga OHR-a revidira - smatra Hadžikadić te dodaje: 


- Mislim da bi posljedice zatvaranja OHR-a u ovom momentu bile katastrofalne i za Bosnu i Hercegovinu i za Evropu. Ohrabrile bi se unutrašnje i vanjske snage nacionalizma i destrukcije, građani bi počeli odlaziti iz države u još i masovnijim brojevima, a zveket oružja bi postao sve glasniji. 


- Ako se to desi, onda možemo samo zaključiti da su građani koji zaista žele Bosnu i Hercegovinu građani trećeg reda u Evropi. 
Neka im je na čast - poručuje lider Pratforme za progres.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook