Entitetski premijer

Višković o američkim sankcijama: Priče o korupciji su neutemeljene, ovo je napad na RS

Front21.06.24, 10:10h

Višković o američkim sankcijama: Priče o korupciji su neutemeljene, ovo je napad na RS
Višković je naveo da je cilj sankcija i pritisaka da se RS ekonomski oslabi i iscrpi i da se "pokuša dovesti rukovodstvo koje bi pristalo na ono što američki moćnici žele, a to je savijanje kičme"

 

 

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković rekao je za RTRS da iza američkih sankcija stoji "namjera satanizacije i ukidanja RS". Višković je istakao da su "smiješna i žalosna obrazloženja sankcija, uvedenih bez dokaza i činjenica i po principu moćniji i jači rade kako žele".
 

Premijer RS tvrdi da je ovo "otvoreni napad na RS i srpski narod". On je rekao da su priče o "korupciji neutemeljene, da je u pitanju projekat, a to je oduzimanje imovine, odnosno resursa RS".
 

Višković je naveo da je cilj sankcija i pritisaka da se RS ekonomski oslabi i iscrpi i da se "pokuša dovesti rukovodstvo koje bi pristalo na ono što američki moćnici žele, a to je savijanje kičme".
 

- Očigledno je još od Dejtona nekome dato drugo obećanje, odnosno kreatori Dejtonskog sporazuma vjerovatno su imali namjeru da to bude prolazna faza i da u nekom momentu BiH postane unitarna - rekao je Višković.
 

Premijer RS je poručio da sadašnje rukovodstvo RS neće podleći pritiscima.
 

Podsjećamo, Kancelarija za kontrolu imovine stranaca pri Ministarstvu finansija SAD-a na listu sankcija dodala je sedam kompanija i dva privrednika iz RS.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook