FOTO/ Šta se sprema

Kako izgleda gradilište objekta koji će promijeniti vizuru Trebevića

Biznis Klub18.06.24, 20:51h

Kako izgleda gradilište objekta koji će promijeniti vizuru Trebevića
Planirana je i gradnja pješačkog mosta ka drugoj strani, odnosno ka bivšem opservatoriju. Ekipa BiznisInfo.ba je zabilježila kako gradilište trenutno izgleda

 

 

Na planini Trebević nedavno je počela gradnja poslovno-stambenog kompleksa Trebević Hills, piše Biznisinfo.

 

Objekat se gradi na lokaciji uz glavnu cestu između Sunnylanda i hotela Pino, s pogledom na Sarajevo. Investitor projekta je firma Park Ruža d.o.o. Tuzla, piše BiznisInfo.ba.

 

Izvođač radova je firma Megagradnja d.o.o. Zenica a kao rok završetka radova navodi se novembar 2026. godine.

 

Kako smo ranije pisali, građevinsku dozvolu izdala je Općina Istočni Stari Grad na čijoj se teritoriji nalazi ova lokacija.

 

Ranije je rečeno da će se kompleks sastojati od tri lamele, od kojih su dvije namijenjene stambenoj upotrebi, dok je treća hotel apart namijenjen za izdavanje.

 

Trebević Hills će nuditi brojne sadržaje koji će, kako se tvrdi, zadovoljiti i najzahtjevnije potrebe.

 

Uz 24/7 recepciju, obezbjeđenje i održavanje, bazen sa pogledom na Sarajevo, spa-centar, salon ljepote i teretanu, prehrambenu i kozmetičku prodavnicu, apoteku, catering servise, podzemne garaže, luksuzni restorane, caffee lounge, tu je i obdanište s produženim boravkom dostupno 24/7.

 

Planirana je i gradnja pješačkog mosta ka drugoj strani, odnosno ka bivšem opservatoriju. Ekipa BiznisInfo.ba je zabilježila kako gradilište trenutno izgleda.

 

Fotografije možete pogledati ovdje.

 

(DEPO PORTAL/mm; Foto: Biznisinfo)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook