Počinje sezona

Jesu li bazeni u Sarajevu postali luksuz: Koliko ćete platiti kupanje, ležaljke...

Biznis Klub15.06.24, 08:54h

Jesu li bazeni u Sarajevu postali luksuz: Koliko ćete platiti kupanje, ležaljke...
Ukoliko želite iznajmiti ležaljku i suncobran na Termalnoj rivijeri platit ćete ukupno 14 KM

 

 

Nakon kišnih i hladnih dana sunčano vrijeme je konačno stiglo u glavni grad, a nazire se i početak omiljenog godišnjeg doba, piše Avaz.

 

Vrući ljetni dani traže dozu osvježenja pa shodno tome većina građana slobodne vikende provodi upravo na okolnim gradskim bazenima.

 

Poznata je činjenica da su posljednjih godina cijene ljetovanja postale izuzetno skupe, pa je veliki broj onih koji biraju da uživaju u vodi i suncu uz bazen, ali skupoća nije mašila ni bazene.

 

Sezona na Termalnoj rivijeri Ilidža zvanično je počela 1. juna, pa smo provjerili kako se kreću cijene.

 

Radnim danima cjelodnevna karta za odrasle košta 13 KM, dok je vikendom 16 KM. Za djecu od 4 do 12 godina cjelodnevna karta radnim danima košta 10 KM, a vikendom 12 KM. Na Termalnoj rivijeri Ilidža možete uživati i u noćnom kupanju u periodu od 19.30 do 22 sati, za koje ćete radnim danima izdvojiti 8 KM, a vikendom 10 KM.

 

Naravno, tu je i opcija polugodišnje karte koja košta vrtoglavih 750 KM i godišnje od 1.000 KM, ali za sve ljubitelje plivanja pristup je neograničen.

 

Djeca do četiri godine ne plaćaju ulaz.

 

Ukoliko želite iznajmiti ležaljku i suncobran na Termalnoj rivijeri platit ćete ukupno 14 KM.

 

Dnevnu kartu na Olimpijskom bazenu Otoka platit ćete 9KM, a ukoliko želite i dodatni užitak saune, dnevna karta iznosi 18 KM. Mjesečna karta iznosi 90 KM, a godišnja 370 KM.

 

Bitno je naglasiti da Olimpijski bazen nudi određene popuste za učenike, studente, penzionere, porodice poginulih boraca kao i za dobrovoljne darivaoce krvi, pa tako umjesto 9 KM, dnevnu kartu ćete platiti 6 KM.

 

Bazen u sarajevskom naselju Dobrinja otvoren je prošle godine, a za kratko vrijeme postao je popularna atrakcija za kupače. Ulaz za djecu do 6 godina na ovom bazenu se ne plača.

 

Poludnevni termini od 15h su najpovoljniji i za djecu i odrasle gdje djeca do 12 godina ulaz plaćaju 3KM, a odrasli 6KM. Cijene cjelodnevnih karata za odrasle su 10KM radnim danima i 12 KM vikendom.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook