Nije mala cifra

Za bajramski prijem u Parlamentu 30 hiljada KM: Evo na šta će sve biti utrošeno

Front14.06.24, 18:46h

Za bajramski prijem u Parlamentu 30 hiljada KM: Evo na šta će sve biti utrošeno
Prema odluci, novac je osiguran za hranu i piće, zakup tehnike, dekoraciju, pozivnice, orkestar i bend, te voditelje programa

 

 

U Službenom listu Bosne i Hercegovine danas je objavljena odluka o odobravanju 30.000 KM iz tekuće rezerve budžeta institucija BiH za organizovanje tradicionalnog prijema povodom Kurban-bajrama u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, piše Faktor.

 

Odluku o odobravanju ovog novca donijelo je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na sjednici 28. maja, a objavljena je danas, dan nakon što je prijem i održan.

 

Novac je odobren Službi za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine, a bajramski prijem je organizirao Zukan Helez, ministar odbrane Bosne i Hercegovine i zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH. 

 

Prema odluci, novac je osiguran za hranu i piće, zakup tehnike, dekoraciju, pozivnice, orkestar i bend, te voditelje programa. 

 

Nije još poznato koliko je novca od odobrenih 30.000 KM i utrošeno

 

Isti iznos novca iz tekuće rezerve bio je odobren i za božićni prijem sredinom decembra prošle godine, kojeg je organizirala predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto. Od ovih 30.000 KM, utrošeno je 29.178,51 KM. 

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook