ministar se pohvalio

Zukan Helez se slikao sa prvom bh. puškom i ponosno poručio: Ovo je 100 posto domaći proizvod!

Biznis Klub14.06.24, 17:10h

Zukan Helez se slikao sa prvom bh. puškom i ponosno poručio: Ovo je 100 posto domaći proizvod!
U ovom izazovnom i nepredvidivom vremenu moramo imati jake vlastite fabrike namjenske industrije, moramo sačuvati i unaprijediti svaku firmu i te sačuvati svako radno mjesto u njoj, kaže ministar


 


Ministar odbrane BiH Zukan Helez danas je posjetio tvornicu namjenske industrije Igman u Konjicu.

 

O onome što je vidio i saznao tokom ove posjete ministar Helez se odmah pohvalio i na svom Facebook profilu, rekavši da je Igman d.d. Konjic trenutno lider namjenske industrije u BiH, a kvalitetom svoga proizvoda, municije i čahura, lideri su u Europi i među najboljim u svijetu.
 

'Posebno sam ponosan jer su u Igmanu d.d. Konjic u potpunosti razvili proizvodnju puške. Ova puška je 100 % domaći proizvod', naglasio je ministar Helez.
 

Njegov post, sa pratećim fotografijama kojim ilustruje ovu posjeti kojom je iznimno zadovoljan, prenosimo u nastavku teksta u cjelosti:


"Posjetom Igmanu d.d. Konjic zaokružio sam obilazak svih tvornica namjenske industrije u Bosni i Hercegovini.


Prilikom posjete razgovarao sam sa rukovodstvom firme, obišao proizvodne pogone i razgovarao sa radnicima firme te se iz prve ruke upoznao sa stanjem u ovoj firmi i planovima za naredni period. 


Igman d.d. Konjic je trenutno lider namjenske industrije u BiH, a kvalitetom svoga proizvoda, municije i čahura, lideri su u Europi i među najboljim u svijetu.


Trenutno upošljavaju 1430 radnika te su  u procesu konstantnog zapošljavanja. Pored povećanja broja zaposlenih, stalan je i rast primanja radnika.  


Također, Igman d.d. Konjic je uložio značajna sredstva u automatizaciju i nove tehnologije u proizvodnji, čime se konstantno poboljšavaju uslovi za rad u ovoj kompaniji.
Posebno sam ponosan jer su u Igmanu d.d. Konjic u potpunosti razvili proizvodnju puške. Ova puška je 100 % domaći proizvod. 


U ovom izazovnom i nepredvidivom vremenu moramo imati jake vlastite fabrike namjenske industrije, moramo sačuvati i unaprijediti svaku firmu i te sačuvati svako radno mjesto u njoj.


Prilikom posjete i u razgovoru sa rukovodstvom Igmana d.d. iskazao sam punu podršku daljnjem razvoju i unapređenju procesa proizvodnje u ovoj kompaniji, te obećao svu neophodnu podršku u nastojanjima menadžmenta i radnika ove kompanije da unaprijede i pojačaju proizvodnju u ovom preduzeću."

 

 

(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook