Donesena odluka

KO SDP-a Goražde iz stranke isključio dva zastupnika i aktuelnog ministra

Front13.06.24, 12:44h

KO SDP-a Goražde iz stranke isključio dva zastupnika i aktuelnog ministra
Predsjednik KO SDP-a Ernest Imamović potvrdio je da je ova odluka donesena s deset glasova “za” i jednim suzdržanim te da će u skladu s procedurom biti upućena Predsjedništvu SDP-a BiH na konačno odlučivanje

 

 

Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Goražde sinoć je donio odluku o isključenju iz strane dvojice zastupnika u Skupštini Bosanskopdrinjskog kantona (BPK) Goražde Edina Mujkovića i Amira Sijerčića, te aktuelnog ministra unutrašnjih poslova BPK-a Nusreta Hubjera.

 

Predsjednik KO SDP-a Ernest Imamović potvrdio je da je ova odluka donesena s deset glasova “za” i jednim suzdržanim te da će u skladu s procedurom biti upućena Predsjedništvu SDP-a BiH na konačno odlučivanje.

 

Kantonalni odbor SDP-a još u februaru je donio odluku o istupanju iz parlamentarne većine u Skupštini BPK Goražde i učešća u Vladi BPK Goražde, ističući da će nastaviti djelovanje samostalno kao konstruktivna opozicija.

 

Tada je pokrenut i disciplinski postupak protiv Mujkovića, Sijerčića i Hubjera kojima je spočitavano da djeluju mimo organa stranke dok, s druge strane, oni nisu bili zadovoljni djelovanjem rukovodstva te političke partije u Goraždu.

 

Na odluku o isključenju Mujković, Sijerčić i Hubjer imaju pravo žalbe, a kako saznaje Fena, vjerovatno ga neće iskoristiti već će djelovanje nastaviti kao nezavisni zastupnici.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook