STRAUSS UMJESTO PENDREKA

Policija provalila kako partijanere držati podalje od plaža: Kreativna metoda vrlo efikasna

Lifestyle11.06.24, 12:35h

Policija provalila kako partijanere držati podalje od plaža: Kreativna metoda vrlo efikasna
Juvonen je napomenuo da je Odjel metodu prvi puta isprobao prije šest godina, tada s glavnim ciljem da zadrži mlade partijanere izvan vode

 

 

Policija u finskom Espoou i ove godine je uspjela nadigrati mlade slavljenike tokom proslave završetka školske godine. Naime, kako bi iz njih izbila svaku želju da partijaju na jednoj popularnoj gradskoj plaži, s dva velika zvučnika puštala im je klasičnu glazbu, prenio je tamošnji portal YLE.

 

Ove godine na repertoaru su se našli "Na lijepom plavom Dunavu" od Straussa, "Četiri godišnja doba" od Vivaldija i "Ave Maria" od Schuberta, što je mladež od plaže otjeralo poput vraga od tamjana.

 

"Iz nekog razloga klasična glazba silno odbija mlade ljude te se doista drže podalje od mjesta gdje se pušta", potvrdio je Mikko Juvonen iz policijske uprave Western Uusimaa te dodao da je "klasična metoda" i u drugim dijelovima svijeta polučila željeni učinak.

 

Juvonen je napomenuo da je Odjel metodu prvi puta isprobao prije šest godina, tada s glavnim ciljem da zadrži mlade partijanere izvan vode.

 

"Nama je lakše kada se nalaze na suhom, a i građanima se ljepše doći kupati kada je plaža čista", rekao je i naglasio da su u neka stara vremena iza mladih slavljenika ostajale tone smeća i razbijenog stakla.


(Net.hr, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook