Privremeni izvod

CIK objavio spisak birača za lokalne izbore: Provjerite da li ste na njemu

Front11.06.24, 11:39h

CIK objavio spisak birača za lokalne izbore: Provjerite da li ste na njemu
Privremeni izvod iz centralnog biračkog spiska sadrži podatke sa stanjem na dan raspisivanja izbora, 8. maja, a dostupan je javnosti na uvid od 8. juna do 7. jula

 

 

Privremeni izvod iz centralnog biračkog spiska za ovogodišnje lokalne izbore koji će biti održani 6. oktobra ove godine dostupan je javnosti, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH.

 

CIK je pozvao sve državljane BIH sa biračkim pravom da izvrše uvid u privremene izvode, te da ukoliko utvrde potrebu za ispravkom i dopunom svojih podataka odmah kontkatiraju nadležnu matičnu kancelariju i centar za birački spisak.

 

Privremeni izvod iz centralnog biračkog spiska sadrži podatke sa stanjem na dan raspisivanja izbora, 8. maja, a dostupan je javnosti na uvid od 8. juna do 7. jula.


Izborne komisije dužne su izložiti privremene izvode iz centralnog biračkog spiska u propisanom roku u centru za birački spisak, mjesnim zajednicama i drugim pogodnim mjestima kako bi im birači mogli provjeriti i izvršiti ispravku ili dopunu svojih podataka kod nadležnog organ.

 

Pozvani su i svi oni koji imaju informaciju da se na izvodima nalaze imena lica koja su umrla da o tome odmah obavijeste nadležnu matičnu kancelariju i centar za birački spisak kako bi se pokrenule procedure upisa tih lica u matičnu knjigu umrlih i njihovi podaci izbrisani sa biračkih spiskova koji će se koristiti za potrebe sprovođenja lokalnih izbora u BiH 6. oktobra.

 

Svoje biračko pravo državljani BiH mogu provjeriti i na web stranici CIK-a pod linkom "Da li ste registrovani".

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook